Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Casado, sobre Illa: “No es pot tenir un ministre a temps parcial i a la fuga”

ACN Girona.-El president del PP, Pablo Casado, ha carregat contra la falta “d’estratègia nacional” del govern espanyol per fer front a la covid i que hi hagi un ministre de […]

Avatar
Agències 14/01/2021

ACN Girona.-El president del PP, Pablo Casado, ha carregat contra la falta “d’estratègia nacional” del govern espanyol per fer front a la covid i que hi hagi un ministre de Sanitat “a temps parcial i a la fuga”, en referència al també candidat del PSC a les eleccions, Salvador Illa. Així ho ha dit des de Girona, on s’ha reunit amb el nou president del Consell General de Cambres de Catalunya, Jaume Fábrega. En una intervenció sense que els periodistes puguin preguntar, també ha avançat que el PP proposarà al Congrés un fons de 50.000 MEUR per injectar directament a les empreses viables que estan aturades per la crisi. D’aquesta manera, el PP fa seu el pla de Foment del Treball.

Casado lamenta que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no tingui “punt intermedi” i hagi passat de tenir totes les competències en el principi de la pandèmia a “no fer res” en l’actualitat. I en aquest sentit, el president dels populars ha defensat que hi ha d’haver un marc nacional i alhora donar marge a les comunitats autònomes. Pel que fa al pla de xoc econòmic que defensa que necessita el país, Casado proposa un fons de 50.000 per a injectar directament a les empreses, ajornar els ERTO fins al final de l’estat d’alarma i una baixada d’impostos.”Si no es baixen els impostos, les empreses tanquen. Preferim que paguin menys impostos però que paguin alguna cosa i que no tanquin perquè llavors els treballadors queden a l’atur”, ha argumentat.

Relacionats