Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Casado insisteix que el SMI s’ha d’acordar amb patronals i sindicats i parla “d’actualitzar-lo”

ACN Madrid.-El líder del PP, Pablo Casado, ha insistit que el Salari Mínim Interprofessional (SMI) “s’ha d’acordar” amb sindicats i patronals tal com va negociar l’executiu de Mariano Rajoy l’anterior […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Madrid.-El líder del PP, Pablo Casado, ha insistit que el Salari Mínim Interprofessional (SMI) “s’ha d’acordar” amb sindicats i patronals tal com va negociar l’executiu de Mariano Rajoy l’anterior legislatura. Casado ha tornat a matisar les declaracions que ha fet aquest dimecres al matí a Onda Cero on ha donat a entendre que baixaria el SMI a 850 euros el 2020 en compliment de l’acord entre el govern de Rajoy i agents socials i econòmics que Pedro Sánchez va modificar amb l’increment a 900 euros el 2019. El líder del PP ha dit que vol seure a negociar amb sindicats i patronals “per saber com s’ha d’actualitzar el SMI” com ells havien pactat en l’anterior legislatura. Durant un col·loqui organitzat per ABC i Deloitte, Casado també ha explicat que l’Estat deixarà d’ingressar 16.100 milions d’euros amb la “revolució fiscal” que proposa però el conjunt de reformes faran augmentar el PIB en 28.627 milions.

Sobre el SMI, Casado ha assegurat en una atenció als mitjans després de l’entrevista que eren “fake news” i ha afirmat que ell no havia dit que aplicaria la mesura si era escollit president. Casado havia afirmat prèviament a Onda Cero que si arriba a la Moncloa compliria amb l’acord del govern de Mariano Rajoy amb organitzacions socials i empresarials per augmentar el SMI progressivament fins als 850 euros el 2020. L’executiu de Pedro Sánchez va accelerar la pujada i el va incrementar a 900 euros el 2019. Per tant, complir amb l’anterior acord del govern de Rajoy suposaria una rebaixa del SMI. També en l’àmbit laboral, Casado ha dit que la reforma laboral s’ha de mantenir.El candidat del PP el 28-A ha desgranat l’impacte en les arques públiques que tindrien les baixades d’impostos del seu programa electoral. Segons Casado, la “revolució fiscal” que proposa implicarà que l’Estat deixi d’ingressar 16.100 milions d’euros que es quedaran a “les butxaques” dels ciutadans. La rebaixa dels tipus d’IRPF tindrien un impacte de 4.000 MEUR; de l’Impost de Societats 3.700 MEUR; de Patrimoni 1.200 MEUR; de Successions 2.700 milions; l’impost d’AJD 1.200 MEUR; la prolongació de la tarifa plana d’autònoms 700 MEUR i 2.600 MEUR del blindatge de l’estalvi. Segons els populars, el conjunt de reformes econòmiques de “liberalització”, “racionalització” i “dinamització” de l’economia tindran un impacte positiu en la recaptació de l’Estat amb un augment de 16.300 MEUR. El conjunt de mesures farien augmentar el PIB un 2,34% amb un creixement de 28.627 milions d’euros. Passarà d’1,22 bilions a 1,25. A més, s’haurien de crear 482.000 llocs de treball.