Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Casado es manté a la presidència del PP però no es presentarà al congrés extraordinari del 2 i 3 d’abril

|

- Publicitat -

ACN Madrid – Pablo Casado continuarà formalment com a president del PP fins a la celebració del congrés extraordinari que tindrà lloc els dies 2 i 3 d’abril, on s’elegirà una nova direcció. A canvi de mantenir el càrrec, Casado s’ha compromès amb els barons del partit a no presentar candidatura per la reelecció. Així ho recull un comunicat pactat després d’una reunió de més de quatre hores a la seu del carrer Génova. Casado continuarà formalment com a president, però els poders passen a mans de la portaveu al Congrés, Cuca Gamarra, que farà les funcions de coordinadora general del partit fins a la cita. Esteban González Pons serà el president del Comitè Organitzador. Els barons apunten obertament a Alberto Núñez Feijóo com a relleu.

Són els compromisos que han quedat plasmats en un document emès a dos quarts de dues de la matinada. El punt principal és aquest compromís de Casado de no presentar-se al procés intern per elegir la nova direcció. La Junta Directiva del pròxim dimarts activarà els terminis, i el congrés se celebrarà el 2 i 3 d’abril.

Publicitat

El segon punt és l’acord “per unanimitat” de permetre que Casado continuï ocupant formalment el càrrec de president del PP fins a aquest Congrés, i el tercer i quart, també per unanimitat, els nomenaments de Cuca Gamarra i d’Esteban González Pons.

El Comitè Organitzador del Congrés, a més, estarà format per “com a mínim un membre designat per cada organització territorial”.

Els barons han expressat la seva satisfacció a les portes de Génova, i han insistit a assenyalar el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, com la persona que prendrà el relleu de Casado un cop celebrat el Congrés.

Feijóo no ha volgut ser entronitzat aquest mateix dimecres. El seu equip ha comunicat que el president de la Xunta de Galícia vol ser elegit en un procés democràtic com el Congrés extraordinari.

És el punt i final d’una llarga nit en què la majoria dels barons ha demanat a Casado, que s’avingués a cedir el pas al president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo.

La reunió convocada per Génova amb els presidents regionals del PP –tots menys Isabel Díaz Ayuso, perquè la direcció de Madrid està en mans d’una gestora- ha servit també perquè els barons demanessin directament a Feijóo que faci un pas endavant.

Els barons aspiraven a un procés ràpid sense candidats alternatius forts per evitar que la formació es dessagni ara en una pugna interna.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió