Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Casado diu al jutjat que repetiria “si es pot tolerar” que es castigui els nens que parlen castellà a l’escola

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’exlíder del PP Pablo Casado ha assegurat aquest dilluns a un jutjat de Barcelona que tornaria a fer el discurs en el que va qüestionar si “es pot tolerar” que professors no deixin anar al lavabo als alumnes que no parlen català o els posin pedres a les motxilles. Ho ha dit per videoconferència arran d’una querella del denominat Equip d’Advocats Independents i la Generalitat per unes declaracions polítiques que va fer arran del cas de la família d’una nena d’una escola de Canet de Mar que va demanar que li fessin un 25% d’hores de classe en castellà. La causa es va obrir per un delicte d’odi i de calúmnies. El Suprem la va remetre a un jutjat barceloní quan Casado va deixar de ser diputat.

Segons han explicat a l’ACN fonts jurídiques, Casado ha declarat durant aproximadament una hora i només ha respost les preguntes de la seva defensa i del magistrat instructor. La fiscalia no ha estat present a la declaració. L’exlíder popular ha explicat que quan va fer aquelles declaracions arran de la polèmica de Canet ell es va fer diverses “preguntes retòriques”, algunes de les quals basades en notícies en mitjans de comunicació de prestigi, que encara estan disponibles i que no han rebut cap querella per part de ningú per aquelles informacions.

Publicitat

Preguntat per si havia contrastat aquelles informacions, Casado ha admès que no, però ha remarcat que es va refiar d’informacions de mitjans contrastats. A més, ha afegit que també tenia informació sobre la qüestió de la immersió lingüística per altres fonts, com entitats cíviques catalanes, la pròpia família de la menor de Canet o altres casos judicialitzats com els dels docents investigats per comentaris a fills de guàrdies civils després de l’1-O a Sant Andreu de la Barca o la Seu d’Urgell, casos ja arxivats.

Segons Casado, ell va fer un discurs des de Galícia com a líder polític i emparant-se en la seva inviolabilitat parlamentària. En aquest sentit ha dit que tornaria a fer el mateix discurs i que volia defensar els alumnes catalans que no volen tenir immersió lingüística. A més, ha remarcat que no va acusar els professors i mestres de fer res en concret, sinó que va acusar els partits polítics independentistes i al PSOE d’emparar possibles actituds com aquelles.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió