Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Casado defensa un millor finançament per a Catalunya i es compromet a “batallar” perquè tornin les empreses

ACN Barcelona.-El líder del PP, Pablo Casado, ha defensat un nou model de finançament “que respongui a les necessitats de Catalunya” i ha garantit que “batallarà” perquè tornin les empreses […]

Avatar
Agències 25/01/2021

ACN Barcelona.-El líder del PP, Pablo Casado, ha defensat un nou model de finançament “que respongui a les necessitats de Catalunya” i ha garantit que “batallarà” perquè tornin les empreses que van canviar la seva seu social. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, Casado assegura que ningú s’alegra que marxessin. “Jo vull que tornin a Catalunya. Estiguin a Madrid, a València o a l’Aragó. No se’n van anar per gust i estic convençut que voldrien tornar”, ha afegit. D’altra banda, ha admès que el seu partit va cometre “l’error” de parlar de Catalunya només en termes del ‘procés’ i, per tant, en contra. I ha assegurat que ell està compromès “personalment” amb Catalunya. “És una aposta personal”, ha reblat.

Casado ha afirmat que per ser president del govern espanyol, Catalunya és “clau” i que no es pot tenir un projecte a Espanya “sense atendre les necessitats i els problemes de Catalunya”. En aquest context, ha explicat que mai parlarà del “problema català” perquè considera que el que hi ha són “persones que han creat un problema”. I segons ha afegit, ell vol ser part de la solució. “Si creiem que Catalunya ha de tornar a ser locomotora econòmica d’Espanya o una de les regions més desenvolupades d’Europa, cal estar aquí. Porto 15 setmanes venint i veig la gent contenta de veure’ns, sense problemes ni retrets”, ha afegit. I ha volgut deixar clar que la seva actitud no és de venjança sinó que va a Catalunya “a escoltar i a ser útil”. Un missatge que reconeix que fins ara no havia aconseguit traslladar.Pel que fa al finançament, aposta per treballar sobre el model i posa el del 2002 com a referència perquè, segons ell, va ser el que millor va funcionar. Després d’aquest model, segons ha relatat, es va canviar “de manera gairebé unilateral”. I Casado ha remarcat que ara ningú està satisfet i que Múrcia, Andalusia, Balears, València o Catalunya es consideren infrafinançades. “El que proposo al govern espanyol es seure a negociar un finançament que respongui a les necessitats de Catalunya. I això ha de ser compatible amb complir els pressupostos”, ha conclòs.