Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Casado anuncia l’abstenció del PP a la quarta pròrroga i avisa que l’estat d’alarma no es pot allargar “indefinidament”

ACN Madrid.-El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat que els populars s’abstindran a la quarta pròrroga de l’estat d’alarma. Casado ho ha justificat pel fet que el president del […]

Avatar
Agències 06/05/2020

ACN Madrid.-El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat que els populars s’abstindran a la quarta pròrroga de l’estat d’alarma. Casado ho ha justificat pel fet que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha compromès “a la força”, amb els pactes amb Cs i el PNB, a desvincular els ERTO i les ajudes a autònoms i pimes de l’estat d’alarma, a buscar un “pla B”, a la “cogovernança” amb les CCAA i ha acceptat el dol nacional. “Esperem que per una vegada compleixi”, ha dit Casado, que ha esperat que sigui l’últim cop que l’executiu espanyol demana una pròrroga i ha dit a Sánchez que “no torni a demanar lleialtat i unitat a l’oposició” si en 15 dies “no és capaç de trobar un pla B”.

“Espanya no pot seguir vivint en excepció constitucional infinitament”, ha remarcat durant el ple de pròrroga de l’estat d’alarma al Congrés d’aquest dimecres al matí. Casado ha argumentat que l’estat d’alarma no es pot allargar “indefinidament” i ha afirmat que es pot utilitzar la “legislació ordinària” durant la desescalada. Casado ha acusat el govern espanyol d’utilitzar com a “escuts humans” i com a “hostatges” a aturats i autònoms pel fet de vincular que es mantingui les ajudes a la pròrroga de l’estat d’alarma. “Li sembla èticament decent?”, ha preguntat el líder del PP, que ha retret a l’executiu que opti per “governar en la unilateralitat”.El president del PP ha dit que la majoria de països d’Europa no mantenen les “mesures excepcionals” i “els poders polítics absoluts” que Sánchez vol prorrogar i ho substitueixen per “intervencions molt més específiques”. Casado ha apuntat que no tenir “pla B” és una “tremenda irresponsabilitat”.Casado ha negat que hi hagi una dicotomia entre donar suport a Sánchez o el caos: “El caos és vostè”, ha dit a Sánchez. Segons el líder del PP, van donar suport a l’estat d’alarma al principi perquè “tenia sentit” per evitar el “col·lapse” sanitari però ara que la situació està més controlada, “no es pot allargar indefinidament”. “Segueixen sense reconèixer un sol error i exigeix que tots li donem suport sense dir ni piu”, ha retret Casado, que ha dit que les explicacions del govern espanyol “són més pròpies d’un curandero que d’un comitè científic”. “Vostè ha fallat en tot i a tots”, ha assegurat, i ha reclamat que “deixi de jugar a prova i error”.