Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Carrizosa reclama a Gay que “no es posi de perfil” ni segueixi “els plans d’Illa de no molestar el nacionalisme”

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha exigit a la propera delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, que “no es posi de perfil” […]

Agències 15/01/2022

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha exigit a la propera delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, que “no es posi de perfil” ni segueixi “els plans de Salvador Illa de no molestar el nacionalisme”. En declaracions a la premsa aquest dissabte, Carrizosa ha dit que el mandat de Teresa Cunillera ha estat marcat per “la inacció”. En aquest sentit, ha dit que no valoraria el nomenament de Gay fins a veure si “està disposada a actuar en defensa de les competències i la presència normal de l’Estat” a Catalunya. Carrizosa també ha descrit com a “inaudit” que el ministre d’Universitats, Joan Subirats, hagi defensat que en algun moment caldria fer una consulta a Catalunya.

“Ens sembla inaudit que en un país democràtic, un dels ministres estigui advocant per fer referèndums que trossegin la sobirania nacional”, ha assegurat el president del grup parlamentari de Cs. “Ja vam advertir Sánchez, i no li va importar”, ha dit Carrizosa, acusant Subirats de promoure un “radicalisme sobiranista”. El 25% de castellà a les escolesCarrizosa, que ha fet les declaracions des d’una parada de l’entitat ‘Escola de Tots’ a Barcelona, ha criticat que hi hagi un director d’institut a Manresa que es negui a aplicar al sentència del 25% del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “És intolerable”, ha afirmat el president del grup parlamentari de Cs, avisant als funcionaris que poden ser inhabilitats si incompleixen la sentència. “Hem d’advertir i recordar als funcionaris públics, també als directors d’institut, que es deuen al compliment de les lleis. No hi hauria prou llistes independentistes per a tots els que es quedin sense feina per incomplir la sentència si són inhabilitats”, ha dit. Carrizosa ha reiterat que promouran “accions penals” contra els responsables d’Educació que demanen als docents que no apliquin el 25%. “Recordem als funcionaris que el seu caprici o ideologia política no els ha de guiar en les seves responsabilitats”, ha afirmat.