Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Carrizosa: “Que deixin de parlar de Puigdemont i dels seus ‘xiringuitos’ i que facin Govern per resoldre els problemes”

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha demanat que s’acceleri la formació del Govern a Catalunya. “Hi ha molts problemes del dia a dia que […]

Avatar
Agències 23/04/2021

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha demanat que s’acceleri la formació del Govern a Catalunya. “Hi ha molts problemes del dia a dia que no son aquestes reparticions i ‘xiringuitos’ sobre el paper de Puigdemont al nou Govern”, ha dit Carrizosa, que considera que “el que imteressa als catalans no és això sinó que es resolguin els seus problemes”. A les portes del Fnac de la Diagonal on ha anat a saludar Ferran Toutain, autor de ‘Imitación del hombre’ el líder de Cs ha reivindicat “una diada bilingüe” i ha reclamat al Govern “més promoció de la cultura catalana que s’expressa en castellà”.

“Estem demanant que deixin de parlar de les seves reparticions de poder, dels ‘xiringuitos’, i que es posin a treballar a Catalunya perquè tenim una crisi econòmica sense precedents”, ha explicat. Ha advertit que només quan hi hagi Govern hi haurà un “interlocutor” per “començar a parlar de la repartició dels fons Europeus”.Carrizosa ha dit voldria que la diada de Sant Jordi “fos la vertadera diada dels catalans, diada de la unió, cívica, de les persones i no una diada reivindicativa amb gran substrat nacionalista”, ha manifestat.El líder de Cs ha explicat que ha anat a demanar la signatura de Toutain perquè “representa aquest bilingüisme que es el majoritari a la societat catalana”. Carrizosa ha reivindicat que “hi ha cultura catalana en català i cultura catalana en castellà”. Ha reclamat “defensar i promoure la cultural catalana que s’expressa en castellà” com el seu partit ha demanat al Parlament. Ha assenyalat que “tots els organismes públics a Catalunya es decanten a vegades de forma unànime només en la cultura catalana en català”.