Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Carrizosa: “Ens avergonyeix que el PSOE posi la catifa vermella a condemnats, imputats i fugits”

ACN Barcelona.-El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acusat PSOE de mantenir per a aquest dimecres la “mesa de xantatge” i també s’ha referit a la composició de […]

Avatar
Agències 25/02/2020

ACN Barcelona.-El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acusat PSOE de mantenir per a aquest dimecres la “mesa de xantatge” i també s’ha referit a la composició de la delegació catalana. “Ens avergonyeix que el PSOE posi la catrifa vermella a condemnats, imputats i fugits”, ha dit en roda de premsa des del Parlament en referència a Quim Torra, Josep Maria Jové i els “emissaris” de Carles Puigdemont, Elsa Artadi i Josep Rius. D’altra banda, Carrizosa també ha celebrat que el Tribunal Constitucional (TC) hagi admès a tràmit el seu recurs contra la Mesa del Parlament per permetre sessions de control “fake” ja que consideren que Quim Torra ja no és president de la Generalitat en perdre la condició de diputat.

Carrizosa també s’ha referit al fet que el TSJC no hagi admès la querella del PP contra Torra per usurpació de funcions. Segons el president de Cs al Parlament, segurament no era la via judicial més adient i ha explicat que primer cal recórrer al TC i si aquest es pronuncia a favor de Cs, llavors es pot iniciar un procediment per usurpació de funcions pel temps que Torra ha estat ocupant el càrrec de president de la Generalitat sense poder-ho fer.Pel que fa a altres qüestions parlamentàries, Carrizosa ha explicar que el Parlament ha admès a tràmit una proposta de resolució del seu partit per tal que la cambra catalana voti si l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha de tornar als catalans els diners que va defraudar a Hisenda. I ha argumentat que el deute continua existent tot i que el delicte hagi prescrit.D’altra banda, ha insistit en pressionar el PSC perquè se sumi a la petició perquè es voti el cessament del Síndic de Greuges, Rafael Ribó. Segons Carrizosa, els socialistes han dit que prefereixen primer que hi hagi un acord sobre el successor i ha explicat que hi haurà una reunió de presidents de grups parlamentaris per veure si és possible un acord. En cas que no hi hagi acord en un nom, Carrizosa ha demanat al PSC que de manera immediata se sumi a la iniciativa de Cs per sotmetre a votació la destitució de Ribó.Pel que fa a la discussió davant les càmeres d’aquest dilluns entre Inés Arrimadas i el vicepresident de Castella i Lleó de Cs, Francisco Igea, Carrizosa ha considerat que no va ser una “topada” sinó una “trobada” que va transcórrer “amb la naturalitat de dues persones que segurament competiran per la presidència del partit”. Carrizosa s’ha posat al costat d’Arrimadas i ha afirmat que tampoc comparteix el model de partit d’Igea basat en “baronies territorials”. I en referència a les veus critiques dins del partit, Carrizosa s’hi ha referit com a “companys que en exercici dels seus drets com a militants manifesten les seves opinions”.