Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Carrizosa demana “transparència” i denuncia la “total opacitat” sobre les condicions dels treballadors del Parlament

ACN Barcelona – El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat “transparència” i ha denunciat la “total opacitat” al voltant de les condicions laborals dels treballadors del Parlament. […]

Agències 07/03/2022

ACN Barcelona – El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat “transparència” i ha denunciat la “total opacitat” al voltant de les condicions laborals dels treballadors del Parlament. Després que l’ACN hagi publicat que hi ha 43 treballadors de la cambra que cobren més de triennis que de sou base tot i la reforma de l’octubre, Carrizosa ha celebrat que la ciutadania pugui conèixer “si hi ha parts de l’administració catalana que està aprofitant-se dels diners que paguem tots”. En una atenció als mitjans de comunicació des de la concentració del Sindicat Unificat de Policia, Carrizosa ha assenyalat que els treballadors del Parlament “no tenen la culpa” de les seves condicions laborals i ha afegit que “s’han de respectar els drets adquirits”.

“Hem de procurar que no passi mai més. I això es fa amb rendició de comptes i transparència”, ha afegit el president de Cs al Parlament.

Tot i la reforma del passat octubre sobre la manera com calcular els triennis, hi ha 43 treballadors que estan cobrant més diners corresponents a triennis que al seu sou base, que no inclou els complements, i que com a mínim és de 1.463 euros. Són dades facilitades pel Parlament amb data de 16 de febrer en resposta a una petició d’informació pública de l’ACN. A més, la cambra catalana ha gastat el 2021 4 MEUR per pagar l’antiguitat dels empleats, un 23% del total destinat als salaris.