Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Carme Elías, Medalla d’Or de l’Acadèmia del Cinema Espanyol 2023

ACN Barcelona – L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya ha concedit la Medalla d’Or 2023 a l’actriu Carme Elías. La junta directiva reconeix així la seva extensa […]

Agències 06/03/2023

ACN Barcelona – L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya ha concedit la Medalla d’Or 2023 a l’actriu Carme Elías. La junta directiva reconeix així la seva extensa trajectòria “en papers difícils i de molta bellesa” des dels setanta fins a l’actualitat, treballant en pel·lícules i directors de diverses generacions. L’Acadèmia en destaca la fusió entre la direcció i interpretació, “essencial” en la carrera cinematogràfica, teatral i televisiva de Carme Elías, que “s’obre en canal quan se sent acompanyada” per cineastes com Francesc Bellmunt, Pere Portabella, Isabel Coixet, Fernando Fernán-Gómez, Pedro Almodóvar, Javier Fesser, Carlos Vermut o Claudia Pinto. Elías va anunciar el març del 2022 que té Alzheimer.

Elías va debutar en el cinema amb ‘La orgía. Stico’, ‘Demasiado joven para morir viejo’, ‘El rey pasmado’, ‘Puente de Varsovia’, ‘Los peores años de nuestra vida’, ‘La flor de mi secreto’, ‘Pesadilla para un rico’, ‘Morir (o no)’, ‘El año del diluvio’, ‘Los aires difíciles’, ‘Planes para mañana’, ‘Camino’ i ‘Quién té cantará’ conformen la filmografia de l’actriu, que culmina amb tres pel·lícules amb la firma de la directora veneçolana Claudia Pinto (‘La distancia más larga’, ‘Las consecuencias’ i ‘Aquí, ahora’, documental sobre els 50 anys de carrera de la actriu barcelonina.