Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Carlyle posa a la venda Caves Rondel i Masia Bach

ACN Barcelona.-El fons d’inversió Carlyle, que té la majoria accionarial de Codorniu, ha posat a la venda Caves Rondel i Masia Bach, segons ha anunciat la consultora immobiliària Lançois Doval […]

Agències 28/05/2019

ACN Barcelona.-El fons d’inversió Carlyle, que té la majoria accionarial de Codorniu, ha posat a la venda Caves Rondel i Masia Bach, segons ha anunciat la consultora immobiliària Lançois Doval en un comunicat. La decisió s’ha pres en el marc d’un procés de desinversió que pretén vendre actius immobiliaris “emblemàtics” però que el grup considera “no estratègics”. De totes maneres, els immobles ja fa 10 anys que són a la venda, però Codorniu no els havia aconseguit col·locar, i no formen part del procés productiu de les caves. Masia Bach inclou una finca i una bodega amb més de 16.000 metres quadrats, que va ser propietat dels germans Bach, empresaris tèxtils, i que és obra de l’arquitecte José María Sala. La línia d’embotellament té capacitat per 8.000 botelles al dia. Per la seva banda, les bodegues de Cavas Rondel, fundat el 1949 per Codorniu, són obra del deixeble de Gaudí Lluís Bonet.

Segons Robert Menetray, CEO de Lançois Doval, es tracta d’unes propietats “úniques” per les seves característiques i situació i que poden servir tant per continuar amb l’activitat de bodega com per convertir-se en espais per “activitat industrial o logística”. En el cas de Masia Bach, apunta que es pot convertir un hotel de luxe o un centre de welness, esdeveniments i/o convencions. Fins ara Codorniu ja utilitzava aquests espais com a localitzacions per esdeveniments o fins i tot, per rodatges. Des de l’empresa indiquen que la venda no tindrà més implicacions que una operació immobiliària, i que no afectarà a treball.