Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Carlos Vermut estrena la coproducció catalana ‘Mantícora’ i Santiago Fillol, ‘Matadero’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El cineasta Carlos Vermut estrena al cinema la seva nova pel·lícula de coproducció catalana ‘Mantícora’, un thriller de suspens protagonitzada per Nacho Sánchez i Zoe Stein. Després del seu pas pel Festival de Sevilla i de L’Alternativa, també arriba a la gran pantalla ‘Matadero’, del director i professor de la Universitat Pompeu Fabra Santiago Fillol. El film narra la història d’un cineasta americà que arriba a la Pampa argentina per rodar una pel·lícula, ‘Matadero’. Pel que fa les plataformes, la sèrie que adapta la novel·la homònima de Guillem Clua, ‘Smiley’, arriba aquest dimecres a Netflix, una plataforma que també estrena la sèrie documental ‘Enrique y Meghan’. Apple TV+ incorpora al catàleg el film de Will Smith ‘Hacia la libertad’.

<strong>‘Mantícora’</strong>

Publicitat

El Julián és un exitós dissenyador de videojocs que viu turmentat per un obscur secret. Quan la Diana apareix a la seva vida, ell sentirà propera l’oportunitat de ser feliç. “El problema és pensar que els malvats, assassins i lladres no són com nosaltres, però sí que ho són”, va assegurar Vermut en roda de premsa al Festival de Sitges

Vermut considera que la pel·lícula “humanitza” la pedofília “perquè tots som humans”. “Hem de plantejar-nos que als malvats, assassins i lladres potser els hem d’escoltar per donar-los veu i això no vol dir donar-los suport”, va afegir el director, que va defensar la importància de “mostrar la foscor” de les persones. Vermut va recalcar que la seva proposta no pretén buscar “l’aprovació del públic cap als pedòfils”.

<strong>‘Matadero’</strong>

Santiago Fillol narra a ‘Matadero’ ’la història d’un cineasta americà que arriba a la Pampa argentina per rodar ‘Matadero’, un retrat de la lluita de classe d’un grup d’obrers l’any 1974. La persecució a l’Argentina acaba de començar i els joves actors estan a punt d’involucrar-se en una militància clandestina.

Una “ficció fundacional”, com l’ha definit en la roda de premsa el mateix director, per “imprimir a foc l’imaginari d’un poble”. ‘Matadero’ és un retrat de les classes popular com a portadores de violència i barbàrie. “Un lloc de fang, sang a partir de la qual es teixeix la primera ficció argentina”, detalla Fillol.

<strong>‘Simone, la mujer del siglo’</strong>

Olivier Dahan estrena el biopic ‘Simone, la mujer del siglo’, protagonitzada per Elsa Zylberstein, Rebecca Marder i Élodie Bouchez. La cinta narra la història de la icona feminista francès Simone Veil, una dona que va desafiar i va transformar la seva època amb un missatge humanista.

<strong>‘El viaje de la señora Harris’</strong>

El film ‘El viaje de la señora Harris’, d’Anthony Fabian i protagonitzada per Lesley Manville, Lucas Bravo, Isabelle Huppert, Jason Isaacs, Anna Chancellor, Lambert Wilson, Alba Baptista i Rose Williams, narra la història d’una dona que un dels seus anhels és tenir un vestit de la firma Christian Dior. La persecució dels seus somnis la portarà a endinsar-se en una aventura a París.

<strong>‘El protector’</strong>

Antonio Banderas és el protagonista de la pel·lícula ‘El protector’, dirigida per Richard Hughes. Acompanyen l’actor en el repartiment Mojean Aria i Kate Bosworth. Cuda és un sicari que treball per a la màfia de la ciutat de Miami (Estats Units). Mai s’ha arrepentit de la seva carrera fins que es creua en la seva vida una jove que té problemes amb la cap d’ell. Cuda intentarà salvar-la costi el que costi.

<strong>‘Pequeña flor’</strong>

‘Pequeña flor’, la nova pel·lícula de Santiago Mitre, director d’’Argentina, 1985’, va clausurar la secció Noves Visions del Festival de Cinema Sitges i arriba ara als cinemes. Basada en la novel·la homònima d’Iosi Havilio, es tracta d’una comèdia negra de gènere fantàstic que també parla d’una història d’amor. La cinta està protagonitzada per Daniel Hendler, Vimala Pons i Melvil Poupaud juntament a Sergi López i Françoise Lebrun. López es posa en la pell d’una espècie de xaman o guru.

Al film, el José és un dibuixant argentí que viu a França amb la seva dona i la seva filla. El protagonista perd la seva feina, viu una crisi de parella amb el naixement del seu fill i coneix un estrany veí, a qui visita en moltes ocasions. “Comença que sembla una història romàntica amb un nen que ha vingut al món, però és un falsa pista perquè apareixen assassinats repetitius”.

<strong>‘Cuerpo abierto’</strong>

Ángeles Huerta estrena la cinta de terror ‘Cuerpo abierto’ protagonitzada per Tamar Novas, María Vázquez i Federico Pérez Rey. El film se situa l’any 1909 i Miguel, un jove professor, és enviat a una petita localitat de muntanya a la frontera entre Espanya i Portugal. El protagonista anirà sentint a poc a poc com l’obscuritat s’apodera de tot el que hi ha al seu voltant i creix la seva curiositat per una veïna del poble.

<strong>‘Nostalgia’</strong>

Mario Martone porta a la gran pantalla ‘Nostalgia’ que té a Pierfrancesco Favino com a gran protagonista, acompanyat per Tommaso Ragno i Francesco Di Leva. Després d’estar 40 anys fora de la seva ciutat, Napols, Felice tornaà a trobar-se als codis de la ciutat, la seva forma de viure i també el passat que tant el turmenta.

<strong>‘Rabbit Academy: El gran robo de los huevos de Pascua’</strong>

Dirigida per Ute von Münchow-Pohl, arriba als cinemes ‘Rabbit Academy: El gran robo de los huevos de Pascua’. Cada Setmana Santa en el món dels conillets, mitjançant un ritual màgic s’ha d’aconseguir un ou daurat. Aquest any, l’escollit per fer-ho és el Max.

<strong>Netflix estrena ‘Smiley’  </strong>

La sèrie ‘Smiley’ arriba aquest dimecres a Netflix després del seu pas per Serializados Fest. Guillem Clua va defensar, en una entrevista amb l’ACN, que és “legítim” tenir una relació monògama, tradicional i voler tenir fills però que ningú pot menysprear qualsevol altres formes que s’allunyin d’aquesta realitat. La sèrie qüestiona els models heteropatriarcals i trenca amb la idea “del príncep blau i la mitja taronja” en l’amor. Protagonitzada per Miki Esparbé i Carlos Cuevas és una comèdia romàntica que desmunta clixés “des de dins”.

La plataforma també estrena, aquest dijous 8 de desembre, ‘Enrique y Meghan’, una sèrie documental exclusiva en què, al llarg de sis capítols, els ducs de Sussex expliquen en primera persona la seva història. La proposta analitza els inicis clandestins de la seva relació, els problemes que els van fer abandonar les seves funcions a la institució i el món que els envolta. Compten amb testimonis d’amics i familiars, molts dels quals encara no havien parlat mai públicament. La sèrie està dirigida per Liz Garbus i s’ofereix en dues tandes: els tres primers capítols estaran disponibles a partir d’aquest dijous i els tres últims a partir del 15 de desembre.

Finalment, dues setmanes després de l’estrena als cinemes, Netflix incorpora al catàleg l’última proposta del cineasta Guillermo del Toro, que ofereix la seva pròpia versió del clàssic popular ‘Pinocchio’. El realitzador mexicà s’atreveix per primera vegada amb l’animació per oferir una adaptació del conte de Carlo Collodi que destaca pel seu classicisme i alhora s’hi endevinen els trets propis de la seva cinematografia.

<strong>HBO Max i els abusos sexuals de l’església</strong>

HBO Max estrena aquest dimecres la nova sèrie ‘Unveiled: surviving la luz del mundo’. La nova producció explora la història relativament desconeguda de l’església cristiana de La Llum del Món i l’abús sexual que desenes de membres, molts d’ells menors d’edat, afirmen haver patit a mans dels seus líders. Explicada des del punt de vista dels supervivents, la sèrie planteja la història dels grups de religiosos més poderosos de Mèxic i els Estats d’Units d’Amèrica (EUA) donant veu a homes i dones que van ser valents per denunciar-ho.

Posteriorment, aquest dijous arribarà a la plataforma la segona temporada de ‘The outlaws’, divendres la quarta temporada de ‘Doom Patrol’ i dilluns que ve la segona temporada de ‘El Pacto’.

<strong>Nova temporada de ‘Todas las criaturas grandes y pequeñas’ a Filmin</strong>

Filmin estrena dimarts que ve la tercera temporada de ‘Todas las criaturas grandes y pequeñas’. La proposta pels amants de ‘Los Durrell’, mostrarà en aquesta temporada de la sèrie ubicacions bucòliques, personatges entranyables i animalets.

Prèviament, aquest divendres s’estrena el nou documental de Sergei Loznitsa ‘Sobre la historia natural de la destrucción’. El llargmetratge, amb imatges inèdites dels bombardejos sobre Alemanya durant la Segona Guerra Mundial, planteja reflexions sobre les guerres i la destrucció massiva.

<strong>Apple TV+ estrena el film de Will Smith ‘Hacia la libertad’</strong>

La plataforma estrena la segona temporada de ‘Little America’ (9 de desembre). La proposta, inspirada en històries reals de la revista ‘Epic Magazine’, va més enllà dels titulars per narrar en primera persona vuit relats divertits, romàntics, commovedors i sorprenents dels immigrants dels Estats Units.

També divendres, Apple TV+ estrenarà ‘Hacia la libertad’, un film dirigit i produït per Antoine Fuqua i protagonitzat per Will Smith, que narra la història triomfal de Peter, un home que s’escapa de l’esclavitud confiant en el seu enginy fugint pels pantans de Louisiana a la recerca de la llibertat. El film està inspirat en les fotos conegudes com a ‘Whipped Peter’ de 1863, que es van fer durant un examen mèdic militar i que van servir per concienciar l’opinió pública americana sobre abolir l’esclavitud.

<strong>Amazon Prime estrena ‘Algo de Tiffany’s'</strong>

La plataforma estrena, el 9 de desembre, ‘Algo de Tiffany’s’, un film que aprofita la proximitat amb el Nadal per abordar la relació entre dues parelles a Nova York. La Rachel i el Gary (Zoey Deutch, Ray Nicholson) són feliços però no estan preparats per al compromís, mentre que l’Ethan i la Vanessa (Kendrick Smith Sampson, Shay Mitchell), són una parella que està a punt de fer oficial el seu compromís. Una confusió en els regals provoca un creuament en els seus camins i sembra el caos.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió