Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Carlos Vermut: “El problema és pensar que els malvats, assassins i lladres no són com nosaltres, però ho són”

ACN Sitges – El cineasta Carlos Vermut, director de ‘Magical girl’, porta al Festival de Sitges la seva nova pel·lícula de coproducció catalana ‘Mantícora’, que s’endinsa en la lluita d’un […]

Agències 07/10/2022

ACN Sitges – El cineasta Carlos Vermut, director de ‘Magical girl’, porta al Festival de Sitges la seva nova pel·lícula de coproducció catalana ‘Mantícora’, que s’endinsa en la lluita d’un pedòfil contra si mateix. “El problema és pensar que els malvats, assassins i lladres no són com nosaltres, però sí que ho són”, ha assegurat Vermut en roda de premsa. ‘Mantícora’ està protagonitzada per Nacho Sánchez i Zoe Stein i és un thriller de suspens. El Julián és un exitós dissenyador de videojocs que viu turmentat per un obscur secret. Quan la Diana apareix a la seva vida, ell sentirà propera l’oportunitat de ser feliç.

Vermut ha afirmat que la pel·lícula “humanitza” la pedofília “perquè tots som humans”. “Hem de plantejar-nos que als malvats, assassins i lladres potser els hem d’escoltar per donar-los veu i això no vol dir donar-los suport”, ha afegit el director, que ha defensat la importància de “mostrar la foscor” de les persones. Vermut ha recalcat que la seva proposta no pretén buscar “l’aprovació del públic cap als pedòfils”.

En aquest sentit, el coproductor Álex Lafuente ha ressaltat la “delicadesa” de ‘Mantícora’ i ha demanat “precisió” a l’hora de promocionar el film per no caure en “males interpretacions”. Lafuente ha insistit en assenyalar que el film gira entorn la “complexitat” del protagonista, Julián, “el qual també pot existir a la vida real, amb dificultats i complicacions”. “Cinematogràficament és una temàtica fascinant”, ha subratllat.

L’actor que encarna Julián, Nacho Sánchez, ha assegurat sentir-se “estimulat” amb el personatge, amb el qual hi va connectar “de forma relativament senzilla”. Sánchez ha apuntat que té “moltes coses en comú” amb Julián pel que fa al caràcter introvertit i a les dificultats de comunicar-se amb la gent.

L’actriu Zoe Stein, al seu torn, ha destacat les “múltiples capes” de Diana, la noia que trastoca la vida de Julián. Stein ha celebrat poder jugar amb els “silencis”, “pensaments interns” i “mirades” del seu personatge, del qui n’ha destacat la vocació de “cura” de les persones del seu entorn.

Sobre aquests silencis, el director Carlos Vermut ha admès que són una eina que el fascina, igual que l’omissió de part de la història “perquè permeten llençar a l’espectador una invitació directa per si vol entrar al joc”.

D’altra banda, preguntat pel fet que ‘Mantícora’ sigui a Sitges però ho faci fora de concurs, Vermut hi ha tret ferro. Ha assegurat que la seva estima pel festival fa que prefereixi “ser a Sitges sense intenció d’anar a barallar-se” amb la resta de films.

El director madrileny ja va presentar al certamen de Sitges ‘Magical girl’ l’any 2014. La pel·lícula, que va tenir la seva estrena mundial al Festival de cinema de Toronto, arribarà als cinemes el 4 de novembre.