Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Carlos Torres reclama “reformes estructurals” i aprofitar el creixement per “transformar” l’economia espanyola

ACN Barcelona.-El president de BBVA, Carlos Torres, ha reclamat aprofitar la fase de creixement per “transformar” l’economia espanyola i aprovar “reformes estructurals” per augmentar l’impacte positiu dels fons europeus. El […]

Agències 21/06/2021

ACN Barcelona.-El president de BBVA, Carlos Torres, ha reclamat aprofitar la fase de creixement per “transformar” l’economia espanyola i aprovar “reformes estructurals” per augmentar l’impacte positiu dels fons europeus. El directiu ha advertit de les conseqüències de l’automatització o la robotització a l’economia i ha demanat “preparar-se” per a aquest nou context a través de la inversió, educació i reestructuració de sectors “del passat”. Torres també ha reclamat reformes en el camp de l’educació per evitar que Espanya continuï sent un dels països de la Unió Europea “amb més taxa de fracàs escolar”, així com invertir a promoure la formació dels treballadors en actiu a través de les organitzacions empresarials i el reciclatge en noves tecnologies.

El president de l’entitat bancària també ha demanat més “flexibilitat i seguretat” en matèria d’ocupació per permetre reassignar els treballadors cap a sectors i empreses en creixement, com models digitals, negocis basats en dades i intel•ligència artificial o energies netes.Per al BBVA, aquestes reformes seran “claus” per reduir la desigualtat i crear oportunitats. Torres considera que el sector financer també pot jugar un paper “fonamental” en la transformació de l’economia a través del suport a la canalització i l’assessorament per optar als fons europeus. El president del BBVA preveu que aquest sector es continuï transformant a una velocitat “creixent”, acompanyat del canvi de comportament dels nous clients. De fet, les transaccions digitals de BBVA a Espanya s’han duplicat des de 2018, i les transaccions oficines han caigut un 50%. Així mateix, la captació de clients digitals sobre el total de nous clients ha incrementat un 64% en el primer trimestre. Per a Torres, la descarbonització és la disrupció “més rellevant de la història”, ja que comporta canvis “profunds” en molts aspectes de la vida. “Tenim nombroses oportunitats a la transició energètica per a l’economia espanyola. Moltes activitats existents tindran un enorme creixement i sorgiran altres amb molt valor”, ha afegit. El president del BBVA ha celebrat l’avenç de la vacunació i ha atribuït la millora de les previsions econòmiques a la recuperació del consum privat i la inversió, impulsada per unes polítiques monetàries i fiscals expansives i els fons europeus. “Els indicadors mostren que estem avançant en el bon camí cap a la recuperació econòmica i cap a una nova fase de creixement”, ha incidit. Torres ha pronunciat aquestes paraules a l’acte d’inauguració del XXXVIII Seminari d’APIE a Santander, juntament amb la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño.