Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Carles Viarnès publica nou disc amb l’hiperorgue com a instrument protagonista

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El pianista i compositor Carles Viarnès ha publicat aquest divendres el seu nou disc ‘Hyper_O’ (Bankrobber). Viarnès dona també avui el tret de sortida a la gira de presentació de l’àlbum a l’Auditori de Girona amb una actuació en diàleg amb la videoartista Alba G. Corral que també es podrà veure al Sónar. Viarnès ha construït l’àlbum a partir de ‘modes gregorians’ on pren protagonisme l’hiperorgue. Es tracta d’un instrument desenvolupat per Albert Blancafort (Orgues Blancafort OM), orguener amb llarga trajectòria i que lidera la investigació en aquest camp. El nou disc està enregistrat, mesclat i produït per Joan Pons (El Petit de Cal Eril) i masteritzat a Brooklyn per Heba Kadry.

Les composicions que conformen ‘Hyper_O’ beuen dels ‘modes gregorians’ que flueixen en un context electrònic. Viarnès volia relligar “tot el llegat del papa Gregori el Gran: d’una banda els modes musicals gregorians i de l’altra, els set pecats capitals i les set virtuts que els contrarresten” en un discurs contemporani.

Publicitat

L’hiperorgue es tracta d’un orgue de tubs tradicional dotat de tecnologia midi, fet que permet expandir-ne les possibilitats amb una infinitat de sonoritats mai explorades gràcies a un sistema de control digital, ha explicat des del segell discogràfic.

El projecte ‘Hyper_O’ compta amb el suport a la creació de La Marfà – Centre de Creació Musical.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió