Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Carles Guerra deixa la direcció de la Fundació Tàpies

ACN Barcelona.-La Fundació Antoni Tàpies ha anunciat aquest dijous que “han decidit posar fi” al contracte de Carles Guerra com a director de la institució, una decisió feta “de mutu […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Barcelona.-La Fundació Antoni Tàpies ha anunciat aquest dijous que “han decidit posar fi” al contracte de Carles Guerra com a director de la institució, una decisió feta “de mutu acord”. Guerra va accedir al càrrec el 30 de juny de 2015 després d’un concurs públic. “La Fundació vol agrair públicament la dedicació de Carles Guerra a la institució, així com la seva professionalitat, durant aquests quatre anys i mig”, ha expressat la institució en un comunicat. Així mateix, la Fundació té previst continuar col·laborant amb l’artista, crític d’art i curador ampostí en els pròxims anys, en el marc dels projectes expositius en curs. Mentre no s’acorda el procés per engegar un concurs públic, la direcció l’assumirà l’actual gerent, Anna Saurí.

“La Fundació acordarà ben aviat la posada en marxa del procés que haurà de conduir a la celebració d’un concurs públic per proveir la plaça de direcció”, ha dit el centre, que remarca el paper de Guerra com a comissari de l’exposició “més ambiciosa” que la Fundació ha dedicat en els darrers anys a l’obra d’Antoni ‘Tàpies, Biografia política’. També ha comissariat amb Núria Homs altres exposicions de Tàpies com ‘Col·lecció 1966-1976’, ‘Objectes’, ‘T de Teresa’ i ‘Certeses sentides’.A més, ha estat comissari de les exposicions individuals dedicades a Harun Farocki (comissariada amb Antje Ehmann), Oriol Vilanova, Allan Sekula (amb Hilde van Gelder i Anja Isabel Schneider), Susan Meiselas (amb Pia Viewing), Allora & Calzadilla (amb Sara Nadal-Melsió), Albert Serra, Hannah Collins i Ariella Aïsha Azoulay (comissariada amb l’autora), així com de les exposicions col·lectives ‘Documents d’acció. Obres de les col·leccions Denney i Cordier 1947-1965’ i ‘1989. Després de les Converses d’Alger. Deliri i treva’.