Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Càritas de Barcelona vehicula la contractació de 30 persones durant el mes d’abril malgrat l’estat d’alarma

ACN Barcelona.-Càritas Diocesana de Barcelona ha vehiculat la contractació de 30 persones aquest abril malgrat l’estat d’alarma. Un 53% han estat en el sector sanitari i social i la resta […]

Avatar
Agències 30/04/2020

ACN Barcelona.-Càritas Diocesana de Barcelona ha vehiculat la contractació de 30 persones aquest abril malgrat l’estat d’alarma. Un 53% han estat en el sector sanitari i social i la resta en el de serveis. L’entitat i Església pel Treball Decent demanen agilitat perquè les persones sense ingressos comptin amb una renda mínima. L’acompanyament per a la contractació s’ha dut a terme des del projecte ‘Feina amb Cor’, creat el 2013 per mitigar els efectes de la crisi del 2008. Càritas celebra l’aprovació del reglament de la Renda Garantida de Ciutadania però avisa que encara hi ha col·lectius que en queden exclosos. Per això, demana a la Generalitat que ampliï el seu abast si s’aprova l’Ingrés Mínim Vital, tenint en compte les persones en situació irregular.

En el programa ‘Feina amb Cor’, la persona té un assessor que el guia durant sis mesos, participa en accions grupals per adquirir i potenciar competències, realitzar simulacres d’entrevistes i assisteix a diferents sessions on certa feina de manera activa, constant i autònoma. Aquests acompanyaments s’han fet de de forma online.S’han fet unes 220 accions setmanals, entre les quals hi ha entrevistes, assessoraments o píndoles de motivació. Encara hi ha 18 ofertes laborals per a les quals s’estan buscant possibles candidats.