Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Càritas constata l’arribada de temporers al Segrià quan encara no ha començat la campanya de la fruita

ACN Lleida.-Càritas Diocesana de Lleida assegura que ja han començat ha arribar al Segrià temporers vinguts des d’altres indrets de la península, tot i que la campanya de la fruita […]

Agències 30/03/2021

ACN Lleida.-Càritas Diocesana de Lleida assegura que ja han començat ha arribar al Segrià temporers vinguts des d’altres indrets de la península, tot i que la campanya de la fruita encara no ha començat. En aquest sentit, l’entitat insta les diferents administracions a donar una resposta “adequada, consensuada i integral” a la situació que, des de fa molts anys es viu a Ponent coincidint amb la campanya agrària, per tal que “no es repeteixin les situacions de vulnerabilitat i la vulneració de drets, que especialment es van viure a la primavera i l’estiu de l’any passat, agreujades amb la crisi de la covid-19”.

Des del mes de gener, Càritas Diocesana de Lleida ha atès 62 persones nouvingudes en diversos municipis de la diòcesi. Durant el març, l’entitat ha atès 27 persones i ja ha donat cita a una quarantena per a l’abril. Des de Càritas avisen que si segueix aquest ritme, durant la primera setmana d’abril ja es poden superar el doble d’atencions fetes durant tot el mes anterior, la qual cosa “posa de manifest un augment evident i significatiu de persones nouvingudes al territori”. Així, preveu que el nombre de persones ateses pugui créixer de forma significativa en les pròximes setmanes i mesos.Aquest increment se centra sobretot a la zona del Baix Segre, on Càritas porta a terme diverses accions com ara l’acollida de persones nouvingudes. Aquesta zona del Segrià és la porta d’entrada a la campanya de recol·lecció de fruita, ja que és el lloc on més aviat comença la collita, assenyala l’entitat. A la vegada, afirma que cal escoltar les demandes del sector agrari, especialment després de les glaçades que van tenir lloc a mitjans de març en diverses contrades de Ponent.