Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

Capgirem Vilanova – CUP dona una setmana als tres regidors del govern per a què lliurin les seves actes al partit

|

- Publicitat -

ACN Vilanova i la Geltrú – Capgirem Vilanova – CUP ha donat una setmana als tres regidors del govern per a què pleguin i entreguin les seves actes a la formació per un “greu incompliment” del codi ètic. El fet que Marta Jofra, Enric Garriga i Jaume Aliaga votessin a favor dels comptes malgrat l’assemblea havia acordat el vot contrari ha fet que el partit els doni un ultimàtum. Si dimarts no han entregat les actes, l’Assemblea de Capgirem VNG – CUP elevarà el cas al Secretariat Nacional del partit per a què decideixi què fer amb els tres regidors. Mentrestant, la formació els ha suspès cautelarment com a portaveus i representants a l’Ajuntament de Vilanova i situa l’Assemblea Permanent com a “única interlocutora vàlida”.

L’Assemblea de Capgirem VNG – CUP es va reunir ahir dimarts d’urgència després que els tres regidors desobeïssin el mandat de l’organització, que havia acordat votar en contra dels comptes municipals. Aquest dimecres han fet públiques les mesures consensuades davant del que consideren un “grau incompliment” del codi ètic de la CUP de Vilanova i del Reglament del Funcionament Intern de la CUP nacional. “Documents debatuts i aprovats per tota la militància i que, com a càrrecs electes, els tres regidors estan obligats a complir”, recorda la formació.

Publicitat

En aquest sentit, el partit ha instat Jofra, Garriga i Aliaga a lliurar les seves actes en un termini de set dies i han retret als dos dels tres regidors que ahir no assistissin a l’Assemblea. A la reunió només hi va anar Aliaga, que va dir que no renunciaria a l’acta malgrat en un comunicat previ els tres electes van dir que posaven el càrrec “a mans del partit”.

La formació ha anunciat que, si en una setmana no dimiteixen, l’Assemblea de Vilanova traslladarà el cas a l’executiva nacional per a què “prengui les mesures legals i polítiques previstes als Estatuts de la CUP nacional”. L’objectiu, recalquen, és “continuar mantenint la representació institucional que correspon arran de les eleccions del 2019”.

Preguntats per quins són els escenaris que s’obren ara, membres del partit apunten que hi ha múltiples possibilitats, ja que hi ha un factor de complexitat afegit: Jofra i Garriga no són militants de la CUP nacional i només ho són del partit local. Fonts del partit assenyalen que una opció és que els tres vulguin mantenir l’acta i, aleshores, la formació els expulsi. Això, de retruc, comportaria que el grup municipal es dissoldria i ells continuarien a l’Ajuntament com a regidors no adscrits.

Si es dona aquest cas, des del partit insten l’alcaldessa Olga Arnau (ERC) a expulsar-los del govern “per una qüestió de dignitat democràtica, perquè no seria lògic que governés amb tres trànsfugues”. Un altre escenari, expliquen des de la CUP, és que els tres regidors es quedin amb els poders del grup municipal.

Mentre no es resol el futur de les tres actes, l’Assemblea ja ha avançat que suspèn cautelarment els tres regidors com a representants i portaveus al consistori, de manera que la mateixa Assemblea “s’erigeix com a única interlocutora vàlida respecte a la resta de grups de govern,

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió