Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Capgirem Vic denuncia una detenció “arbitrària” en les protestes a la plaça de la Noguera i exigeix “responsabilitats”

ACN Vic.-Capgirem Vic ha denunciat “l’actuació repressiva” de la Guàrdia Urbana de Vic a les protestes que s’estan fent a la plaça de la Noguera. En concret, aquest dimarts es […]

Agències 19/05/2021

ACN Vic.-Capgirem Vic ha denunciat “l’actuació repressiva” de la Guàrdia Urbana de Vic a les protestes que s’estan fent a la plaça de la Noguera. En concret, aquest dimarts es va detenir una persona per resistència a l’autoritat. Des del grup exigeixen “responsabilitats immediates” a l’alcaldessa Anna Erra perquè consideren que l’actuació va ser “desproporcionada” i la detenció “arbitrària”. Denuncien que l’equip de govern és “còmplice” de l’actuació i exigeixen “responsabilitats polítiques”. “En cap cas hi ha hagut una interlocució raonable amb el veïnat que protestava per la retirada dels elements públics de la plaça ni tampoc una mediació política sobre el terreny”, lamenten.

“De cap manera estem disposades a tolerar que una protesta en format seguda pacífica a l’espai públic en defensa de la preservació d’una plaça i els seus elements de joc, acabi amb empentes, cops, una identificació, una retenció i una detenció”, critiquen en un comunicat. Per això, creuen que l’actuació és “desproporcionada” pel nombre d’agents desplaçats en relació al nombre de manifestants, així com també per “les males pràctiques fruit d’una actitud gens professional i totalment generadora de tensió per part dels 12 agents desplaçats, amb empentes i cops”.