Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Capella sobre la immunitat de Junqueras: “On la norma no hi diu res, la interpretació ha de ser extensiva, no restrictiva”

ACN Vilanova de Meià.-La consellera de Justícia, Ester Capella, opina que allà on la llei o la norma no concreta què fer, “la interpretació ha de ser extensiva i no […]

Avatar
Agències 02/07/2019

ACN Vilanova de Meià.-La consellera de Justícia, Ester Capella, opina que allà on la llei o la norma no concreta què fer, “la interpretació ha de ser extensiva i no restrictiva”. Ho ha dit aquest dimarts des de Vilanova de Meià (Noguera) en referència a la pregunta del Tribunal Suprem al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), amb seu a Luxemburg, sobre l’abast de la immunitat parlamentària d’Oriol Junqueras en relació amb la concessió d’un permís penitenciari extraordinari de sortida de presó que va sol·licitar per complir amb els tràmits com a eurodiputat al Parlament Europeu. Capella considera que tant en el cas de Junqueras, com en el de l’expresident Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, en què el Tribunal General de la Unió Europa ha rebutjat les mesures cautelars que van demanar per ocupar l’escó d’eurodiputats a la sessió de constitució de l’Eurocambra d’aquest dimarts, “s’estan vulnerant tant els drets fonamentals de les persones electes com de les persones que els van votar”.

Capella considera que és clar que hi ha “contradicció” entre el dret intern i el de la Unió Europea i que per tant, el Suprem te la “obligació” de fer la consulta. “A ningú se li escapa que estem en una interpretació restrictiva dels drets”, ha dit perquè en el cas de Junqueras, “se li va permetre presentar i ara se li impedeix accedir a la seva acta com a eurodiputat”. Per tot això, Capella lamenta que “quan es vulnera el dret d’accés com a eurodiputat es restringeix la llibertat dels ciutadans que el van votar”.