Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Capella: “No actuar com un estat democràtic i de dret té conseqüències, si no preguntem-nos què va passar amb els GAL”

ACN Barcelona.-“Quan l’Estat no actua com un estat democràtic i de dret, això té conseqüències per a tota la ciutadania. I si no preguntem-nos el que va passar amb els […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Barcelona.-“Quan l’Estat no actua com un estat democràtic i de dret, això té conseqüències per a tota la ciutadania. I si no preguntem-nos el que va passar amb els GAL”. Així s’ha expressat a Catalunya Ràdio la consellera de Justícia, Ester Capella, en preguntar-li per la sentència sobre el procés. Ha advertit que si el que prevalen són les raons d’estat, “l’escarment, la repressió per la repressió”, llavors l’estat de dret haurà perdut i també ho haurà fet tota la ciutadania. Capella també ha aprofitat per criticar que el trasllat dels presos hagi durat tres dies i no hagi estat directe. Al seu parer, “en el segle XXI això no és normal i és qüestionable”.

La consellera ha assegurat després que no pretenia comparar aquesta situació amb els GAL, però ha insistit que quan l’estat no actua “amb la raó del dret, les conseqüències són inabastables”, perquè s’afecten drets fonamentals, drets civils, llibertats públiques i el conjunt de la societat. Pel que fa a la posició de la fiscalia del Suprem, Capella ha reiterat les seves crítiques en observar una “voluntat d’encrueliment i de càstig exemplificant”. “És aquesta tendència innata de la fiscalia d’escarmentar, de represaliar, d’emetre un missatge general a tota la ciutadania que amb la unitat de l’Estat no s’hi juga, encara que hi hagi un judici on les proves diuen el contrari”, ha continuat.