Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Capella diu que el nou decret anti-desnonaments no permetrà “interpretacions” contràries a l’esperit de la llei

ACN Barcelona.-La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat aquest dimarts a la tarda que el nou decret llei del Govern per suspendre els desnonaments de famílies vulnerables durant l’estat […]

Avatar
Agències 03/11/2020

ACN Barcelona.-La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat aquest dimarts a la tarda que el nou decret llei del Govern per suspendre els desnonaments de famílies vulnerables durant l’estat d’alarma està redactat de manera que no hi hagi possibles interpretacions contràries a l’esperit de la llei 24/2015, com passa ara. “No es poden tornar a repetir imatges com les d’aquests dies”, ha dit, en referència al desnonament d’una mare i tres fills menors fa pocs dies a Ciutat Meridiana. La gran diferència, segons ella, és que ara el gran propietari no ha només d’oferir un pis social a l’impagador, sinó que ha d’acreditar aquesta oferta en ferm.

Capella ha opinat que “no es pot dir a la gent que no es mogui de casa i després fer-la fora”, i creu que actualment l’interès general és que tothom tingui un habitatge digne, “és un mandat dels drets humans i del dret internacional”.La consellera ho ha dit després de reunir-se amb representants dels col·legis de l’advocacia de Catalunya, i ha admès que l’actual estat d’alarma permet legislar de forma més urgent i immediata. La consellera ha dit que l’estat té totes les competències en matèria processal, però la Generalitat pot executar les seves competències en habitatge i dret privat. A més, ha demanat als jutges que interpretin la llei segons els drets fonamentals i la legislació europea.El diputat de la junta directiva del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona Jesús Sánchez ha considerat que el decret llei no vulnera la Constitució ni les competències de l’estat en la matèria. Per a Sánchez, calia un redactat que donés seguretat jurídica a tots els implicats, i ara creu que no hi haurà cap altra via d’interpretació que la literal.