Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Cap vol cancel·lat a l’aeroport del Prat durant la nova jornada de vaga de pilots d’Easyjet

ACN Barcelona – La nova jornada de vaga de pilots convocada pel sindicat de pilots Sepla no ha obligat a cancel·lar cap vol a l’aeroport del Prat, a diferència d’aquest […]

Agències 20/08/2022

ACN Barcelona – La nova jornada de vaga de pilots convocada pel sindicat de pilots Sepla no ha obligat a cancel·lar cap vol a l’aeroport del Prat, a diferència d’aquest divendres quan se’n van anul·lar sis. Al conjunt de l’Estat, s’han cancel·lat vuit vols, tots ells a Palma de Mallorca amb origen o destí a Londres, Basilea, Berlín i Colònia/Bonn, segons el sindicat, que ha assegurat que el seguiment de la protesta està 100% amb el “màxim respecte als serveis mínims”. Les vuit cancel·lacions d’aquest dissabte a Palma de Mallorca se sumen a les 16 registrades aquest divendres –sis al Prat i deu a l’aeroport balear- i als 36 corresponents al primer període de vaga.

Aquest divendres, Sepla va impugnar davant l’Audiència Nacional els serveis mínims decretats pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. El sindicat va denunciat que quan va començar la protesta fa dues setmanes havia detectat “pràctiques abusives i pressions als pilots que podien vulnerar el dret a vaga”.

La d’aquest dissabte és la segona jornada de vaga del segon període d’aturades després de les protestes entre el 12 i el 14 d’agost. Els pilots, que reclamen recuperar les condicions laborals prèvies a la pandèmia després de la recuperació de l’activitat i tornar a equiparar els salaris amb l’IPC, tenen previst aturar-se també el 27, el 28 i el 29 d’agost.