Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Cap dels 17 projectes que passen el primer filtre de la reindustrialització de Nissan inclou un fabricant de bateries

ACN Barcelona.-Nissan encara la segona fase de la reindustralització amb l’anàlisi de 17 projectes de 13 empreses per ocupar les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Barcelona.-Nissan encara la segona fase de la reindustralització amb l’anàlisi de 17 projectes de 13 empreses per ocupar les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca que deixarà buides aquest any. Entre els candidats que han passat el primer filtre, no hi ha cap fabricant de bateries, segons fonts properes a la comissió que selecciona els inversors. La companyia, l’executiu espanyol i el Govern han informat que les empreses que han presentat el quadern de vendes, les línies de finançament i han firmat els acords de confidencialitat són fabricants de vehicles elèctrics o integrants d’un hub d’electromobilitat en un comunicat després de la primera reunió de la mesa un cop passat el termini per presentar projectes.

Les mateixes fonts han apuntat que no es descarta que un projecte per produir bateries per a vehicles elèctrics es pugui afegir a la llista dels seleccionats, ja que, encara que el termini oficial per presentar candidatures s’acabés el 31 de març, la mesa serà “flexible” amb els possibles inversors. Fins ara, s’han donat a conèixer diversos candidats per quedar-se els terrenys de la multinacional japonesa a Catalunya, i un d’ells era la fabricant de bateries sud-coreana LG Chem.En un comunicat, els sindicats s’han mostrat preocupats per “l’estancament que s’està produint en les opcions de plantes de fabricació de bateries”. Segons el comitè d’empresa, la mesa ha rebut 41 projectes, dels quals 3 han renunciat, 13 no han avançat i 8 estan pendents d’enviar informació per ser considerats.