Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Cap candidat obté majoria absoluta en la primera volta per triar nova presidència al Parlament i es repetirà la votació

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Cap candidat ha obtingut majoria absoluta en la primera votació per elegir la nova presidència del Parlament i tot seguit es farà una segona votació. Les dues candidates més votades han estat la diputada de Junts Anna Erra, que ha recollit els vots del seu grup i d’ERC; i la diputada del PSC-Units Assumpta Escarp, que només ha tingut el suport dels socialistes. Menys la CUP, que ha votat en blanc, la resta de grups han votat el seu candidat. Així, els comuns han votat per Joan Carles Gallego; Cs, Matías Alonso; Vox, María Elisa García Fuster i el PPC, Lorena Roldán. En la segona votació, els diputats podran posar a la papereta el nom d’Erra o d’Escarp, que han estat les dues diputades més votades. Serà elegida qui obtingui més vots.

La vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, ha presidit el ple per escollir la presidència amb el qual s’ha d’acabar gairebé un any d’interinatge després que el 28 de juliol la Mesa suspengués Laura Borràs arran de l’obertura de judici per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). És la primera vegada des del restabliment de la institució el 1980 que el Ple ha d’elegir una nova presidència amb la legislatura en curs. Els diputats han estat cridats un a un per a dipositar a l’urna la papereta, on cadascú hi ha hagut d’escriure un sol nom. Erra ha obtingut 64 vots i Escarp, 33. S’han comptabilitzat 10 vots en blanc. 

Publicitat

En aquesta sessió s’han incorporat com a diputats Neus Ramonet (ERC) i Antoni Castellà (JxCat), que precisament ha entrat al Parlament en substitució de Borràs després que se li hagi retirat l’escó. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió