Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

Canvien els exercicis de reanimació cardiopulmonar per adaptar-se a la covid-19

ACN Tarragona.-El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) ha informat que els exercicis de reanimació cardiopulmonar per a persones que han patit una aturada cardiorespiratòria han canviat a […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Tarragona.-El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) ha informat que els exercicis de reanimació cardiopulmonar per a persones que han patit una aturada cardiorespiratòria han canviat a causa de la covid-19. Així, el CODITA ha apuntat que cal comprovar si la persona respira només visualment “sense aproximació a boca o nas”. “Igualment, no es faran ventilacions boca a boca, en el seu lloc caldrà utilitzar un desfibril·lador automàtic (DEA) i seguir les seves indicacions”, han apuntat des del col·legi. Des del CODITA també han recomanat dur guants i protegir-se la boca i el nas mentre s’atén la víctima; i després rentar-se les mans tan aviat com sigui possible.

Segons ha apuntat el col·legi, més del 70% de les aturades cardíaques es produeixen a la via pública i que actuar correctament en el primer minut incrementa un 80% les possibilitats de sobreviure. A Catalunya cada dia hi ha cinc morts sobtades cardíaques, han assegurat.