Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

‘Canto jo i la muntanya balla’ d’Irene Solà, el llibre més prestat a les biblioteques de Barcelona el 2020

ACN Barcelona.-La novel·la d’Irene Solà ‘Canto jo i la muntanya balla’ és el llibre més prestat a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona durant el 2020. […]

Avatar
Agències 26/01/2021

ACN Barcelona.-La novel·la d’Irene Solà ‘Canto jo i la muntanya balla’ és el llibre més prestat a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona durant el 2020. La segueix ‘La Cara norte del corazón’, de Dolors Redondo, i ‘Paraules que tu entendràs’, de Xavier Bosch. Pel que fa a novel·la estrangera, el més demanat és ‘Normal people’, de Sally Rooney. ‘Antologia de poesia catalana. Nova tria’ encapçala el rànquing dels llibres de poesia, seguit de ‘El Cor quiet’, de Josep Carner. En novel·la juvenil ‘Wonder’, de R.J.Palacio, lidera un any més la llista com a títol més prestat a les 228 biblioteques municipals i 10 bibliobusos de la província de Barcelona.

En còmics, el més sol·licitat és l’edició en català de ‘Naruto’, seguit de ‘Bola de Drac’. Pel que fa als llibres en format electrònic, el més prestat és ‘Boulder’, d’Eva Baltasar. Segueixen la llista ‘La chica de nieve’, de Javier Castillo i ‘La pacient silenciosa’, d’Alex Michaelides. En l’àmbit audiovisual s’imposa la pel·lícula ‘Bohemian Rhapsody’, seguida de ‘Green book’ i ‘La sociedad literaria y el pastel de piel de patata’. Per a nens, el títol més prestat és ‘Coco’ i en segon lloc ‘El regreso de Mary Poppins’. Pel que fa a música, el disc amb més èxit és ‘A l’aventura’, de El Pot Petit; ‘Toca’t el melic’, el CD de la col·leció del Mic; ‘Naturalment’, de Dàmaris Gelabert i ‘Per la bona gent’, el darrer disc de Manel.