Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Cañete presenta els avals per optar a la presidència de Pimec i acusa Eines Pimec de voler “polititzar” la patronal

ACN Barcelona.-L’actual secretari general de Pimec, Antoni Cañete, ha presentat aquest divendres al voltant de 400 avals –quatre vegades més del que és necessari- per optar a la presidència de […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Barcelona.-L’actual secretari general de Pimec, Antoni Cañete, ha presentat aquest divendres al voltant de 400 avals –quatre vegades més del que és necessari- per optar a la presidència de la patronal. En un acte celebrat al Col·legi d’Economistes, el directiu ha defensat la “transversalitat” i la visió “integradora” de la seva candidatura i ha acusat Eines Pimec, fins ara l’única candidatura alternativa que opta a la presidència, de voler “polititzar” la institució. “Els nostres objectius són exclusivament empresarials, mentre que l’altra candidatura sembla que està presentada en termes polítics”, ha comentat. Alhora, Cañete ha negat que Pimec estigui afavorint la seva candidatura i ha defensat que la tasca de la junta electoral.

Durant la presentació, Cañete ha volgut remarcar la seva figura d'”empresari” –ha defensat que “les patronals han d’estar encapçalades per empresaris”- i ha destacat el “grau de riquesa” de la seva candidatura. D’entre les 93 persones que formen part del seu equip, un terç són gremis i associacions, entre els quals es troben el Gremi de Restauració de Barcelona, Taxi Companys, la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i diverses associacions comercials vinculades als mercats xinesos o llatinoamericans. Per altra banda, la candidatura també compta amb noms com el president de Factor Energia, Emili Rousaud; el president executiu de Numintec, José María Torres, o la consellera delegada de Savills Aguirre Newman, Anna Gener. En paral·lel, Cañete ha subratllat que gairebé un 40% de les persones que formen part de la candidatura són dones.L’actual secretari general de Pimec també ha insistit en la rellevància del seu eslògan –activisme empresarial- perquè les pimes prenguin més protagonisme. “Hem de tenir la importància que els nostres governs no ens han donat”, ha remarcat, tot recordant que les pimes representen el 99,8% del teixit industrial català i espanyol.Cañete també ha fet un breu repàs al seu programa electoral, on proposa que Pimec “segueixi sent sostenible, independent, democràtica i participativa”. Ha destacat la importància d’abordar reptes com la digitalització, l’aprofitament del fons Next Generation EU i una reforma de la Formació Professional (FP) per “adequar-la” a les demandes del teixit empresarial. Alhora, ha assenyalat que cal posar en marxa instruments que facilitin la participació de les pimes en contractes d’obra pública, acabar amb “la xacra” de la morositat, dissenyar programes que permetin segones oportunitats sense càrregues per als empresaris i introduir una fiscalitat més justa i específica per a les pimes. “Volem que les microempreses esdevinguin petites, que les petites esdevinguin mitjanes i que les mitjanes siguin grans”, ha resumit.Conflicte obert amb Eines PimecDurant el torn de preguntes, Cañete s’ha defensat de les acusacions que el candidat d’Eines Pimec, Pere Barrios, va llençar aquest dijous, on assegurava que la patronal treballava per afavorir la candidatura continuista. En aquest sentit, Cañete ha donat suport a l’actuació de la junta electoral i ha comentat que la seva candidatura també ha traslladat diverses preguntes a aquest organisme. Alhora, ha reconegut que celebraria la participació de noves candidatures a les eleccions.Per altra banda, Cañete ha defensat la seva condició d’empresari, després que Barrios es dirigís a ell com “un treballador de Pimec”. “Si algú pensa que Barrios és més empresari que jo, estic disposat que ens facin una prova de sang per veure qui té més ADN d’empresari”, ha etzibat.