Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Cañete lamenta la “paràlisi permanent” i reclama tornar a una Barcelona “amb projectes”

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha lamentat aquest dimecres la “paràlisi permanent” que segons ell viuen Barcelona i Catalunya, i ha demanat recuperar un país “amb projectes”. En […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha lamentat aquest dimecres la “paràlisi permanent” que segons ell viuen Barcelona i Catalunya, i ha demanat recuperar un país “amb projectes”. En un dinar-col·loqui organitzat pel Cercle de les Llibertats, Cañete ha criticat que s’aturin projectes de renovables o l’ampliació de l’aeroport i ha avisat que “si continuem anant contra direcció, tindrem un problema molt greu”. A preguntes dels empresaris sobre la pressió fiscal, la imatge de Barcelona o la reforma laboral i de les pensions, el president de la patronal de les pimes ha dit que s’estan perdent “oportunitats” per culpa d’una política basada en “populismes” i posicions “extremes” que funciona “a cop de piulada”.

Cañete ha afirmat que “no pot ser que les minories condicionin l’interès general”. En aquest sentit, ha criticat que la normativa de la Zona de Baixes Emissions de l’Ajuntament de Barcelona impedeixi l’entrada de camions o furgonetes de petits empresaris a partir de l’any vinent. “Realment l’Ajuntament de Barcelona és un govern d’esquerres?”, ha preguntat el president de PIMEC, que ha dit que mentre petits empresaris no podran canviar les seves furgonetes, grans companyies ho tindran molt més fàcil. Cañete, que ha estat introduït pel president del Cercle de Llibertats, Marc Guerrero, i l’empresari i president de la plataforma ‘Barcelona ets tu’ Daniel Vosseler, ha dit que l’augment d’un 0,6% de les cotitzacions no solucionarà “el problema” de les pensions. “Són quatre duros que ens restaran competitivitat i no arreglaran el problema”, ha dit, en resposta a preguntes dels empresaris, que també han lamentat “l’elevada” pressió fiscal a Catalunya. “Perdem moltes oportunitats”, ha admès Cañete. El president de PIMEC ha dit que la reforma laboral s’ha de fer mirant “cap al futur”, amb un esperit de “flexiseguretat”. “No hem de donar peixos a la gent, sinó canyes per pescar”, ha afirmat sobre les polítiques d’ocupació. Cañete ha tornat a insistir en la necessitat de situar les pimes “al centre de comandament”, i ha lamentat que a Espanya no tinguin representació en el diàleg social, que acapara la CEOE. A l’acte, on hi havia des del propietari de la multinacional Salicru, Eduard Salicru, l’exconseller Ramon Tremosa o el líder del moviment taxista ‘Tito’ Álvarez, Cañete ha defensat que la nova economia no ha de significar que hi hagi “desigualtats” en el terreny de joc entre empreses tradicionals i plataformes. Amb tot, també ha avisat que “no es poden posar barreres al camp” i que cal “diàleg” per evitar “embolics”. El Cercle de les Llibertats és un club d’empresaris de pimes i autònoms encapçalat per Guerrero creat el 2019.