Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Cañete demana la reobertura de l’oci nocturn: “Es pot estar un minut sense respirar, però ningú aguanta deu minuts”

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha demanat aquest divendres la reobertura de l’oci nocturn i ha subratllat que el sector disposa d’eines per fer possible un retorn regulat […]

Avatar
Agències 03/09/2021

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha demanat aquest divendres la reobertura de l’oci nocturn i ha subratllat que el sector disposa d’eines per fer possible un retorn regulat i segur. Cañete ha fet èmfasi en les dificultats que travessa aquest col·lectiu empresarial amb un exemple gràfic: “Es pot estar un minut sense respirar, potser un minut i mig, però ningú pot aguantar deu minuts”. El màxim responsable de la patronal de la petita i mitjana empresa catalana ho ha dit a la plaça Sant Jaume de Barcelona, durant la visita als empresaris que des de dimecres es concentren en aquest punt per mostrar el rebuig al tancament dels locals d’oci nocturn.

“Ara per ara tenim les eines necessàries per garantir la seguretat en aquest tipus de locals”, ha indicat Cañete, i ha recordat que en altres comunitats autònomes o països de l’entorn s’han posat en pràctica “amb èxit”. Per això ha considerat “inexplicable” la situació actual i ha alertat què és “impossible” que després de 18 mesos “puguin subsistir les empreses i preservar-se els llocs de treball”.A banda, Cañete ha alertat que sense l’obertura de l’oci nocturn regulat, s’aboca la ciutadania a altres formes d’entreteniment “incontrolat i amb menys garanties”, com ara els botellots.El president de PIMEC ha mostrat el seu suport als representants d’un sector, que recorda la patronal, és l’únic que manté un tancament total des de fa 18 mesos. Aquest fet, afegeix provoca la “inviabilitat” dels negocis i “posa en risc la supervivència” de les empreses i de 37.000 llocs de treball.