Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Canadell, sobre la taula de diàleg: “Això serà lent i suposo que per demà no podem tenir grans expectatives”

ACN Barcelona.-El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, s’ha mostrat escèptic sobre la imminent taula de diàleg entre els governs català i espanyol a la Moncloa. […]

Avatar
Agències 25/02/2020

ACN Barcelona.-El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, s’ha mostrat escèptic sobre la imminent taula de diàleg entre els governs català i espanyol a la Moncloa. “Això serà lent i suposo que per demà no podem tenir grans expectatives”, ha valorat aquest dimarts Canadell, que s’ha desplaçat fins a la Generalitat per presentar al president Torra, el vicepresident Aragonès i diversos consellers les línies del projecte 2030/40, l’estratègia econòmica de la Cambra per als propers anys. “El que sí s’hauria de fer demà és marcar les normes per aquest diàleg. I, des del nostre punt de vista, seria lògic que hi hagués un mediador”, ha insistit el president de la Cambra. “No podem arriscar-nos a més incompliments”, ha assenyalat Canadell.

“Desgraciadament amb l’estat espanyol tenim una experiència que no és gaire bona. Amb promeses que ha fet i que finalment no s’han complert”, ha recordat el president de la Cambra de Comerç de Barcelona. “Per tant, pensem que la figura d’un mediador o un relator –que es digui com vulgui- és imprescindible”, ha reiterat Canadell. “Estem parlant d’una negociació d’alt nivell en què s’ha de tractar el futur de Catalunya dins d’Espanya o no, i això requereix d’una tercera persona que posi ordre a les negociacions”, ha conclòs el president de la Cambra de Comerç de Barcelona. Catalunya 2030-40: 15 eixos de treball i 71 projectesCanadell –en representació de les 13 cambres catalanes integrants del Consell de Cambres de Catalunya- ha presentat al president Torra el projecte Catalunya 2030-2040, l’estratègia econòmica de la Cambra per als propers anys. “Es tracta del model econòmic i de país que volem impulsar. Amb més valor afegit al teixit empresarial, major internacionalització, mediambientalment sostenible i socialment responsable”, ha enumerat el president de la Cambra de Comerç de Barcelona. “Es tracta de 15 eixos de treball i un total de 71 projectes. Els hem presentat a l’executiu i a partir d’ara ens reunirem amb cada conselleria per estudiar com portar-los a terme i poder treballar conjuntament”, ha reflexionat en veu alta Canadell. El president de la Cambra de Comerç ha acudit al Palau de la Generalitat acompanyat per la seva vicepresidenta primera, Mònica Roca, i el membre del ple de l’entitat, Xavier Sunyer. També hi han assistit els presidents de les Cambres de Girona, Jaume Fàbrega; de Sabadell, Ramon Alberich; de Palamós, Pol Faiges, i de Reus, Jordi Just. Han estat rebuts al Saló Torres Garcia pel president Torra, el vicepresident Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; i els consellers d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch; de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani; i de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.