Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Canadell expressa una “gran preocupació” pel sector turístic i reclama a les administracions actuar “de forma ràpida”

ACN Barcelona.-El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha manifestat una “gran preocupació” pel sector turístic. El també president del Consell de Cambres ha assegurat que […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Barcelona.-El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha manifestat una “gran preocupació” pel sector turístic. El també president del Consell de Cambres ha assegurat que la situació és “molt més critica i preocupant” que fa dues setmanes, quan s’intuïa una recuperació del sector. Per aquest motiu, ha reclamat a les administracions actuar “de forma ràpida” per “salvar” el màxim de la temporada i ha proposat crear un mapa de destinacions turístiques on es diferenciï entre la situació sanitària de cada lloc en funció del nombre de casos. El president de la Cambra ha reivindicat Catalunya com una destinació “segura”, “a excepció de zones concretes” i ha demanat “explicar” la situació a escala europea.

“Veníem d’un cert optimisme però la situació del Segrià, l’Hospitalet i, d’alguna manera, Barcelona han fet que les reserves hagin caigut en picat i els Estats hagin començat a recomanar als turistes que no vinguin a visitar Catalunya”, ha lamentat Canadell en una roda de premsa per presentar ‘l’Observatori de la seguretat al comerç i turisme 2020’.El president de la Cambra de Comerç ha fet una crida a les administracions a actuar de “forma ràpida” i ha assegurat que hi ha marge d’actuació perquè encara no ha començat el mes d’agost, el més important de la temporada turística. Per aquest motiu, la Cambra ha demanat als representants del Govern i l’executiu espanyol traslladar missatges a escala internacional perquè no es “vengui” Catalunya com una regió sencera, sinó diferenciant per destinacions turístiques. “No és el mateix el turista que vulgui venir a les Terres de l’Ebre, la Costa Daurada, la Costa Brava, Barcelona o el Pirineu. D’aquestes destinacions, la majoria tenen un nivell de casos molt baixos”, ha afirmat. Per això, Canadell ha proposat crear un “mapa” de destinacions turístiques on es vegi la situació sanitària de cada zona en funció del nombre de casos. El president de la Cambra també ha recordat que Catalunya va ser la primera comunitat a implantar l’ús obligatori de la mascareta i que els establiments comercials “han fet els deures”. Canadell ha demanat a les administracions traslladar “missatges de confiança” a escala europea per “protegir” l’economia del territori. “És important fer el possible per salvar la temporada”, ha remarcat.