Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Canadell es compromet a ser “inclusiu” i demana “unitat i diàleg” a la Generalitat i partits polítics

ACN Barcelona.-L’empresari independentista Joan Canadell ha exigit aquest dilluns a la Generalitat i partits “unitat” com a “clau de l’èxit” i “únic condició necessària” per aconseguir la independència de Catalunya […]

Avatar
Agències 17/06/2019

ACN Barcelona.-L’empresari independentista Joan Canadell ha exigit aquest dilluns a la Generalitat i partits “unitat” com a “clau de l’èxit” i “únic condició necessària” per aconseguir la independència de Catalunya i també ha demanat diàleg, també amb l'”Estat i, sobretot, amb tota la societat”. “Cal que expliqueu clarament a tots els racons del país per què considereu que cal un estat i com això afectarà la vida de la generació actual de catalans i sobretot de les futures”, ha assenyalat Canadell. Al seu torn, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, li ha recollit el guant al mateix temps que li ha reclamat “lleialtat”. A les grans empreses representades al ple, Canadell els ha demanat que, tot i no compartir l’objectiu de la independència, respectin el dret a l’autodeterminació. Canadell ha estat escollit aquest dilluns com a nou president de la Cambra amb 36 vots a favor i 18 en blanc.

L’elecció s’ha celebrat aquest dilluns al matí a la Llotja de Mar de Barcelona i ha comptat amb la presència de diversos dels candidats, com José Maria Torres, que forma part del ple, i Carles Tusquets, que també n’és membre i va optar a la presidència. De fet, Tusquets ha recorregut a un notari per fer constar que hi ha un recurs d’alçada contra els resultats de les eleccions del maig passat per suposades irregularitats. A més, en l’apartat de reclamacions posterior a la votació Tusquets s’ha adreçat a la mesa i la secretària general d’Empresa, Marta Felip, s’ha compromès a per també fer constar en acta.Canadell ha fet un segon prec al ple de la Cambra i ha demanat als empresaris contraris a la independència a “forçar l’Estat a respectar la voluntat del poble de Catalunya” i que “Catalunya segueixi lluitant pels seus drets encara que suposi inestabilitat”. Segons ha afegit, aquesta inestabilitat “no ha afectat l’economia” tot i que ha assenyat que “podríem créixer més si decidim entre tots quin ha de ser el nostre model”. “Fer política en contra la majoria de societat no es ètic ni té recorregut”, ha subratllat.D’altra banda, Canadell també ha lamentat que l’Estat “ens va en contra” i ha citat, com a exemples, el fet que el corredor mediterrani estigui sense acabar, l’incompliment de l’addicional tercera de l’Estatut, la deixadesa de Rodalies i l’actual gestió de l’aeroport.Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha tornat a defensar el vot electrònic i ha assegurat que ha estat un “procés impecable” i n’ha defensat la “total transparència i total respecte a la legalitat” . Així mateix, Chacón ha destacat la necessitat que “l’empresariat connecti amb la Cambra” i que els empresaris i autònoms se la facin seva, i ha recordat que un cop constituïdes totes les cambres el Govern afrontarà la nova Llei de cambres.L’acte a la Llotja de Mar ha comptat amb la presència, a més de la consellera Chacón; del conseller de Territori I Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president sortint, Miquel Valls; i dels membres electes del ple. En la votació, hi ha participat 54 membres del ple dels 60, ja que quatre d’ells no han pogut assistir-hi per motius personals i dos més no han recollit l’acta, tot i avui ser el dia límit. Si no ho fan avui, el ple de la Cambra durant aquest mandat estaria format per 58 persones. La vicepresidenta primera del Comitè Executiu de la Cambra és Mònica Roca, que d’aquí dos anys substituirà Canadell al capdavant de l’ens i ha rebut 36 vots. L’acompanyaran Pere Barrios com a vicepresident segon (36 vots), Roser Xalabarder com a vicepresidenta tercera (36 vots), Jordi Pomarol com a tresorer (35 vots) i set vocals; Toni Fitó, Albert Pont, Pau Bestit, Ángel Lázaro, Montse Soler, Elisabet Camprubí i Xavier Sunyer.