Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Canadell diu que Tusquets està “fregant el ridícul” amb la impugnació

ACN Barcelona.-El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha afirmat que Carles Tusquets està “fregant el ridícul” amb la impugnació del ple que el va nomenar aquest dilluns […]

Avatar
Agències 18/06/2019

ACN Barcelona.-El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha afirmat que Carles Tusquets està “fregant el ridícul” amb la impugnació del ple que el va nomenar aquest dilluns nou president de l’ens cameral. En declaracions a Catalunya Ràdio, Canadell ha valorat que per molt que Tusquets tingués les vocalies que reclama, Eines de País “encara tindria la majoria”, per la qual cosa ha dit que ells continuaran treballant. D’altra banda, ha assegurat que no dirà al Govern què ha de fer però sí que el que facin ho facin “amb unitat”. “El full de ruta l’han de decidir ells”, ha declarat. Tot i això, ha reclamat que s’esclareixi aquest full de ruta perquè això permetria que l’economia catalana creixés més.

Canadell ha insistit que el seu principal objectiu al capdavant de la Cambra és “fer créixer al màxim l’economia i desenvolupar al màxim el potencial de l’empresa”. Ha afegit que ell considera que per aconseguir-ho “cal un estat” però ha assegurat que mentre aquest no s’assoleixi “es pot seguir treballant molt”. En aquest sentit, ha dit que no serà funció del president de la Cambra dir al Govern què ha de fer però sí que ha reclamat “anar a una”, com ja va fer en el seu primer discurs com a president. Canadell ha fet una crida a “generar estabilitat” i ha demanat als polítics que “s’aclareixin” per tal de “difuminar interrogants que generen inestabilitat”, tot reconeixent que hi ha “inversions pendents” de la resolució del conflicte. Segons ell, “qui genera inestabilitat política és l’Estat” en “no voler dialogar amb Catalunya” i ha explicat que ha demanat a aquestes grans empreses que transmetin al govern espanyol que la solució passa pel diàleg. “Feu entendre que o dialoguen o això no es resoldrà”, ha dit. En tot cas, la Cambra sí que farà consultes internes per saber “si ha de col·laborar o no” en l’escenari que s’acordi. Entre aquestes consultes, Eines de País ja va anunciar que faria una sobre la sobirania fiscal i una altra sobre si l’ens cameral s’ha d’involucrar o no en la defensa i consecució d’una república independent, així com una tercera per declarar el rei Felip V persona ‘non grata’. D’altra banda, ha detallat que es reforçarà l’àrea d’estudis per impulsar-ne de nous per exemple sobre temes com les inversions que s’han deixat de fer per l’incompliment per part de l’Estat per exemple a Rodalies o per conèixer quants morts es podrien haver evitat si s’haguessin arranjat les carreteres. “Qui més té a guanyar amb la independència és el Baix Llobregat, Nou Barris… barris amb salaris més baixos. Ho hem de poder demostrar amb arguments i estudis”, ha apuntat. Ha explicat també que en els darrers dies ha parlat amb els representants de les 14 grans empreses que més aporten a la Cambra, d’entre les que creu que com a mínim dues han votat a favor de la seva presidència. Sobre elles, ha assegurat que comparteixen l’objectiu de treballar per l’economia i l’empresa catalana, més enllà de les diferències polítiques.