Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Can Ruti inaugura el primer centre de naixements d’un gran hospital de Catalunya

ACN Badalona.-El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha inaugurat aquest dilluns el centre de naixements Casa Laietana de l’Hospital Germans Trias, el primer que es posa en marxa en […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Badalona.-El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha inaugurat aquest dilluns el centre de naixements Casa Laietana de l’Hospital Germans Trias, el primer que es posa en marxa en un gran centre de l’ICS. Aquest nou espai de part natural, que simula una casa particular però amb la seguretat d’estar ubicat en un centre hospitalari de referència, permet a embarassades de baix risc tenir un part no medicalitzat amb la seguretat de disposar d’un equip de guàrdia de d’Obstetrícia i Ginecologia i de Neonatologia i Anestesiologia, en cas que fos necessari. De moment, una quarantena de dones ja han sol·licitat parir a les noves instal·lacions. Argimon ha destacat que el model s’anirà replicant en d’altres centres perquè és “segur i eficient”.

El primer centre d’aquestes característiques es va posar en marxa el 2017 a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell que, de mitjana, ha atès una cinquantena de parts per any. Argimon ha destacat que aquest cas és el referent a seguir tot i que el centre de naixements de Can Ruti “fa una passa més” perquè inclou tot el procés del part.