Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Can Ruti col·labora en un projecte artístic i de reflexió sobre la pandèmia

ACN Badalona.-L’Hospital i l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) han iniciat una col·laboració amb l’Espai d’Art i Creació Can Manyé i l’Ajuntament d’Alella per impulsar un projecte artístic […]

Avatar
Agències 22/04/2021

ACN Badalona.-L’Hospital i l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) han iniciat una col·laboració amb l’Espai d’Art i Creació Can Manyé i l’Ajuntament d’Alella per impulsar un projecte artístic i expositiu que visibilitzi el vincle entre l’art, la ciència i la salut en el marc excepcional de l’actual pandèmia. El projecte es va posar en marxa a mitjans de 2020 i des de llavors, investigadors de Can Ruti han mantingut reunions periòdiques amb artistes de diferents disciplines per desenvolupar un projecte expositiu que veurà la llum la tardor d’aquest any. També es programaran tot un seguit d’activitats culturals i de pensament contemporani al seu entorn, amb l’objectiu de generar coneixement i obrir línies de debat i reflexió.

Nora Ancarola i Jo Milne seran les encarregades de desenvolupar la mostra, dues artistes visuals de renom i llarga trajectòria vinculades al món científic. Per part de l’Hospital Germans Trias, els professionals Roger Paredes i Lourdes Mateu, metges i investigadors de la Fundació Lluita Contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS), ajudaran les artistes a construir el marc de reflexió, acompanyats per la metgessa i investigadora de l’IGTP Cristina Vilaplana. També participen en el projecte l’assagista i crític d’art Manuel Guerrero i el videoartista encarregat d’enregistrar tot el procés de gestació, debat i elaboració de la proposta expositiva, Adolf Alcañiz. Finalment, Mercè Pomer i Queralt Morros, de l’Espai d’Art i Creació de Can Manyé, hi participen com a coordinadores i impulsores del projecte.