Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Campo nega que l’aixecament de l’estat d’alarma pugui generar un “caos jurídic” per a les CCAA

ACN Madrid.-El ministre de justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest dijous a una entrevista a Catalunya Ràdio que “no li preocupa” que siguin els jutges els qui acabin decidint […]

Avatar
Agències 15/04/2021

ACN Madrid.-El ministre de justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest dijous a una entrevista a Catalunya Ràdio que “no li preocupa” que siguin els jutges els qui acabin decidint sobre les mesures que adoptin les CCAA i el Consell Interterritorial a partir del 9 de maig, quan expira l’estat d’alarma. Diversos governs autonòmics, començant pel País Basc, han reclamat a l’executiu espanyol que mantingui l’estat d’alarma o que activi una alternativa jurídica que es doni competències per actuar, però el govern espanyol de moment tanca aquesta porta. Segons Campo, malgrat que les comunitats es quedin amb la legislació ordinària no es produirà cap “caos jurídic” i cal afrontar la pròxima fase “amb esperança”.

En aquest sentit ha apuntat que les comunitats autònomes ja disposen d’un “paraigües jurídic”. “Crec que hem d’anar dia a dia, perquè malgrat les crítiques i la duresa, la societat espanyola i la gestió en cogovernança ens permet veure la llum, i poder dir que s’estan vacunant 4.000 persones diàries demostra que el camí està marcat”, ha sentenciat.El ministre ha minimitzat les contradiccions entre les actuacions de les comunitats autònomes i les resolucions judicials que es van produir el 2020. Segons el ministre, fins ara hi ha hagut “molt poques” resolucions amb una “incidència mínima”, i el Poder Judicial només “intenta donar seguretat jurídica” a les actuacions.