Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Campo diu que té “l’obligació legal” de tramitar els indults i demana “serenitat” a l’espera que es resolguin

ACN Madrid .-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, afirma que té “l’obligació legal” de tramitar les sol•licituds d’indult que arribin però que caldrà veure “què diu el tribunal sentenciador, […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Madrid .-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, afirma que té “l’obligació legal” de tramitar les sol•licituds d’indult que arribin però que caldrà veure “què diu el tribunal sentenciador, la fiscalia, el centre penitenciari” i “el que adopta el Consell de Ministres”. En una entrevista a la Sexta, Campo ha demanat al PP “debat i serenitat”, a l’espera que es resolgui el procediment. El titular de Justícia ha remarcat que la tramitació serà llarga –d’entre sis o vuit mesos- i que els informes són preceptius però no vinculants. “Arribat el moment, el govern prendrà una decisió”, ha dit.

Campo ha volgut treure importància al moment en què ha arribat l’anunci i ha recordat que la pandèmia ha frenat un procediment “que s’hauria posat en marxa abans”. Preguntat sobre si busca “desinflamar” el conflicte amb Catalunya, ha admès que l’executiu ha demostrat que “és un govern dialogant” i que considera que els problemes polítics “s’han de resoldre en política”. Malgrat això, ha insistit que les peticions han anat “en paral•lel” i que són uns “drets” que tenen els condemnats. Campo també ha defensat la reforma dels delictes de rebel•lió i sedició. En aquest sentit, ha dit que fins ara no havia estat necessari però que era un compromís del govern espanyol i hi ha “unanimitat de la doctrina dogmàtica”. Amb tot, ha remarcat que en cap cas es tractarà d’una reforma “exprés” i que comptarà amb tots els informes necessaris. “Hi haurà un debat obert al que espero que se sumin totes les forces”, ha remarcat.