Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Campo demana “prudència” a Podem sobre la corona: “El model d’Estat és un arc de volta i si es treu una peça pot caure”

ACN Madrid.-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha llançat aquest dimarts un missatge als seus socis d’executiu, Podem, que reclama modificar el paper de la Corona en una reforma […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Madrid.-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha llançat aquest dimarts un missatge als seus socis d’executiu, Podem, que reclama modificar el paper de la Corona en una reforma constitucional i critica la negativa del PSOE a crear una comissió d’investigació sobre la monarquia al Congrés. Segons Campo, la Constitució recull actualment una monarquia parlamentària que “sustenta la resta de l’Estat”. “Demano prudència i tranquil·litat” i “diferenciar el que és una conducta de persones i el que són les institucions, perquè estem jugant amb el model d’Estat” que “és un arc de volta on si es treu una peça pot caure tot”

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, també ha recordat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha traslladat “amb absoluta claredat la posició de l’executiu sobre aquesta matèria” i “ha referendat que el govern sempre guardarà la Constitució i la defensarà des de primer a l’últim article”. “Tenim un cap d’Estat contemporani que entén perfectament els desafiaments del país en termes de transparència i rendició de comptes” i que “s’interessa per la pluralitat de l’Estat” i té “un compromís absolut amb l’exemplaritat i la transparència”. Sobre la comissió d’investigació, Montero ha afirmat que Podem “té la seva posició2 i el PSOE “té la seva” i ja ha transmès amb “absoluta claredat” el seu vot en contra de la creació de la comissió d’investigació sobre la monarquia”. “el govern es manté salvaguardant les figures constitucionals, la monarquia parlamentària i la independència de la Casa Reial”, ha afirmat.