Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

Campo defensa el 14-F: “Sense eleccions lliures no és possible l’existència de la democràcia”

ACN Barcelona.-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha defensat que les eleccions catalanes siguin el 14 de febrer, una data pendent de la decisió definitiva del TSJC. En un […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Barcelona.-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha defensat que les eleccions catalanes siguin el 14 de febrer, una data pendent de la decisió definitiva del TSJC. En un article publicat a ‘La Vanguardia’ amb el títol ‘Beneïda normalitat’, argumenta que “sense eleccions lliures no és possible l’existència de la democràcia”. I assenyala que “assumint les condicions de la pandèmia” es continua votant als diferents països europeus i posa l’exemple de Portugal. “La ciutadania europea està resolent les dificultats per votar, perquè creu que això fa més forta la democràcia”, ha afegit. Campo també ha considerat que un govern a Catalunya “fort i estable”, més enllà de qui governi, serà crucial per donar impuls a la lluita contra la pandèmia.

Segons el ministre de Justícia, com més es compleixen els terminis democràtics més s’enforteix la confiança de la ciutadania. I, per contra, “com més gran és la distància temporal entre un govern i la seva legitimació democràtica més cansada està la gent i més alta és la desafecció”. “Beneïda normalitat (amb mascareta i distància) la de sortir de casa per anar al col·legi electoral a dipositar la teva confiança en la democràcia”, conclou.