Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Campins aposta per vacunar només els adolescents d’entre 12 i 15 anys amb patologies prèvies

ACN Barcelona.-La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha apostat per vacunar només els adolescents entre 12 i 15 anys amb patologies prèvies. Un […]

Agències 29/05/2021

ACN Barcelona.-La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha apostat per vacunar només els adolescents entre 12 i 15 anys amb patologies prèvies. Un dia després que l’Agència Europea del Medicament (EMA) avalés vacunar els adolescents amb Pfizer-Biontech, Campins assegura que l’autorització té una “importància cabdal” per a la vacunació d’adolescents amb factors de risc. “Nens amb patologies de base, immunodeprimits, amb afeccions neurològiques o grans dependents”, ha enumerat l’epidemiòloga aquest dissabte al ‘Via Lliure’ de Rac1. “En aquests casos, la vacunació és molt necessària”, ha apuntat Campins, que també ha criticat el “desgavell” del Ministeri de Salut amb la segona dosi d’AstraZeneca.

“El fet d’haver de fer decidir a la població sobre la segona dosi és un desgavell informatiu i genera més dubtes que beneficis”, ha carregat la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia del Vall d’Hebron. “La comunicació no s’ha de fer d’aquesta manera, és absolutament errònia i inadequada”, ha insistit Campins, que tornant a la vacunació de la població de 12 a 15 anys ha parlat del ‘dilema moral’ de vaccinar tots els adolescents. “La meva opinió és que els països rics haurien de vacunar només els adolescents amb patologia de base i ajudar els països pobres perquè puguin vacunar les persones grans i els grups de col·lectius essencials”, ha asseverat l’epidemiòloga de la Vall d’Hebron.Salut està vacunant en l’actualitat la franja de població entre 50 i 60 anys i es preveu que –en aproximadament dues setmanes- ja es pugui començar a vaccinar els que tenen entre 40 i 50 anys. A partir d’aquí, no hi ha res decidit de com es farà la vacunació per sota de 40. “Veient com vagi la situació i quantes vacunes tenim, es decidirà si es fa per sota de 40 a nivell general o bé es prioritza entre 30 i 40. La meva opinió és fer una altra franja molt clarament”, ha reflexionat en veu alta Campins. “Si van arribant les vacunes a un ritme alt potser sí que es podria obrir la vacunació per sota de 40 de cop. Però si anem per grups d’edat, per sota de 30 pràcticament no hi ha risc d’infecció greu, però entre 30 i 40 n’hi ha una mica més”, ha puntualitzat l’epidemiòloga.La mascareta a l’exterior, fins al juliolFinalment, Campins ha recomanat que la mascareta es mantingui a l’exterior fins ben entrat l’estiu. “Crec que hauríem d’esperar una mica més a treure la mascareta a l’exterior. Ens hauríem d’esperar al mes de juliol, quan comencem la vacunació dels grups de 30 a 40 anys”, ha conclòs la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron.