Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Camela, Dani Fernández, Viva Suecia, La Casa Azul i Dàmaris Gelabert, caps de cartell del segon Magnífic Fest de Lleida

ACN Lleida – El Magnífic Fest ha presentat el cartell de la seva segona edició, que se celebrarà a Lleida del 15 al 18 de juny, i que inclou de […]

Agències 07/03/2023

ACN Lleida – El Magnífic Fest ha presentat el cartell de la seva segona edició, que se celebrarà a Lleida del 15 al 18 de juny, i que inclou de caps de cartell noms com Camela, Dani Fernández, Viva Suecia, La Casa Azul i Dàmaris Gelabert. El festival manté com en la primera edició un programa obert a tot tipus de públic amb prop d’una cinquantena de grups i artistes d’estils que van des de l’indie, el pop i el rock, fins a la música catalana, l’electro rumba i la música infantil. Una de les novetats és el canvi d’ubicació dels concerts de gran format, que es traslladen al recinte de les firetes. D’altra banda, el Centre Històric acollirà concerts gratuïts de grups emergents. Els organitzadors han posat 20.000 entrades a la venda.

Antoni Cabero de la Traca Events, una de les empreses organitzadores del festival, ha afirmat que el Magnífic Fest manté l’objectiu d’arribar a un públic divers a través d’un cartell “eclèctic amb una varietat de grups que van des del públic familiar fins al rock més actual, passant per l’indie i les variants de la música urbana actual”.

El festival arrencarà el dijous 15 de juny amb Camela, icònic grup espanyol i pares de la tecn-rumba. Divendres serà el torn a l’espai principal d’Arde Bogotá, Dani Fernández, Sexy Zebras, Gessamí Boada i dels grups lleidatans Sexenni i Selva Nua, mentre que al Centre Històric tindrà lloc l’Stellart, la mostra de grups emergents de Catalunya.

El festival continuarà dissabte amb Viva Suecia, la Casa Azul, Miranda!, Lal’ba, Boye, Mabel Flores i Dj Maadraassoo al recinte de les firetes i amb els concerts gratuïts al Centre Històric de Les Punsetes, Pena Máxima, Pinpilinpussies, Nasty Lovers i Ponent Roots.

El certamen tancarà diumenge amb el Magnífics en família, una de les grans apostes d’aquesta edició adreçada al públic familiar i que comptarà amb les actuacions de Dàmaris Gelabert, Xiula, Xip Xap i Gürriones. El mateix dia també hi haurà les actuacions al Centre Històric de Shad Demn, Featherweight, Sandré i Dj Maadraassoo.

<strong>Nova ubicació</strong>

La principal novetat d’aqueta segona edició del Magnífic Fest és el canvi d’ubicació que es trasllada de la Seu Vella al recinte de les firetes amb l’objectiu de guanyar més capacitat i comoditat per als assistents. En aquest espai s’instal·laran dos escenaris, un d’ells de 24 metres frontals, que permetran intercalar les actuacions i agilitzar el canvi entre artista i artista, segons han explicat els organitzadors.

Tot i aquest canvi d’ubicació, el Centre Històric de la ciutat manté part del protagonisme del certamen i serà l’escenari d’una quinzena de concerts gratuïts en diferents punts com són la pista de la Panera, la Seu Vella, el carrer Lluís Besa i altres espais que s’han d’acabar de concretar.

<strong>Stellar</strong>

Una altra novetat és la incorporació dins del festival de l’Stellar, una mostra de grups mergents, que donarà a conèixer fins a sis noves propostes del panorama musical del país. L’Stellar tindrà lloc el divendres 16 de juny al Centre Històric i està obert a les bandes de Catalunya amb l’objectiu d’ajudar els grups emergents en el seu camí a la professionalització.

Les inscripcions s’obriran el pròxim 15 de març i de totes les bandes que s’hi apuntin un jurat format per un membre de Cases de la Música, un del Magnífic i un altre relacionat amb el món musical en seleccionarà 20. D’aquestes bandes, se n’acabaran escollint 6, 3 el jurat i 3 a partir d’una votació popular a través d’Instagram, que seran les que participaran al Magnífic. El grup que surti guanyador s’endurà un premi de 3.000 euros que es basa en un programa d’assessorament a la banda i una actuació al Lleida Music Festival.

Els organitzadors han posat 20.000 entrades a la venda, 5.000 per dia. De moment, els organitzadors han explicat que ja se n’han venut 1.300, de les quals 400 són abonaments de dos dies. També han explicat que aquesta edició serà “molt més global” i que una part important de la gent que ja ha adquirit les entrades vindrà d’arreu de Catalunya, Aragó i del País Vasc.

El Magnífic Fest és un esdeveniment creat per les empreses Line Up, La Traca Events i Cal Sortir 2020 i que compta amb el suport de la Paeria de Lleida, la Diputació de Lleida i Magna de Sant Miguel.