Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Cambrils demana “treballar per la concòrdia” en el quart aniversari dels atemptats del 17-A

ACN Cambrils.-L’Ajuntament de Cambrils ha fet una crida a treballar des de tots els fronts “per estendre la concòrdia, la dignitat i la tolerància entre les persones”, en un manifest […]

Avatar
Agències 17/08/2021

ACN Cambrils.-L’Ajuntament de Cambrils ha fet una crida a treballar des de tots els fronts “per estendre la concòrdia, la dignitat i la tolerància entre les persones”, en un manifest fet públic en motiu del quart aniversari dels atemptats terroristes del 17-A que van afectar Barcelona i la localitat del Baix Camp. El consistori també reivindica “l’actitud responsable i cívica de la societat per excloure qualsevol tipus de violència”. “Cap tipus de violència no té ni tindrà cabuda a Cambrils ni enlloc si troba una societat madura i unida, que planti cara a totes les agressions a la convivència, a tots els abusos contra les persones, a totes les cares i a totes les manifestacions de l’odi possibles”, s’afirma en el document.

“Fa quatre anys que un terror inesperat va colpir amb atrocitat la nit a Cambrils. El furor i l’odi intens amb que van actuar els violents van agafar per sorpresa els veïns i veïnes d’una vila que és pacífica i oberta al món, en la que conviuen sense conflicte tots els orígens i totes les cultures. Va ser una nit fosca i dura, inoblidable”, comença el manifest. “Avui Cambrils té un trist record d’aquella nit però molts motius per valorar la vida”, s’expressa.El text també té un record per a “totes les víctimes” i envia “una abraçada fraternal a les seves famílies”. Alhora, recorda que “la Justícia ha sentenciat” i que “la memòria s’ha preservat”. “Mirem al futur amb esperança i seguim treballant des de tots els fronts, individual i col·lectivament, per estendre i enfortir la concòrdia, la dignitat i la tolerància entre les persones, els valors que marquen el camí d’una societat més justa, més igualitària i més lliure”, finalitza el manifest.