Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Cambray, sobre les crítiques pels canvis en el calendari: “No escoltarem mai l’immobilisme”

ACN Barcelona – El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha tornat a defensar el canvi en el calendari escolar i ha afirmat que si tot el que alguns critiquen són les […]

Agències 17/02/2022

ACN Barcelona – El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha tornat a defensar el canvi en el calendari escolar i ha afirmat que si tot el que alguns critiquen són les formes és perquè no hi ha més a criticar. “No escoltarem mai l’immobilisme”, ha dit, al temps que ha insistit que la modificació del calendari era una demanda històrica i que s’ha pres en benefici de l’alumnat. Ha lamentat “la crítica per la crítica” i ha afirmat que ell és conseller “per prendre decisions” Cambray explicarà dilluns la decisió al Consell Escolar, com ha assegurat que ja tenia previst, i ha assegurat que es poden incorporar millores a la seva proposta, com ha defensat que s’ha fet sempre.

Cambray ha fet aquests declaracions coincidint amb la protesta dels sindicats de l’educació, que han entrat a la seu de la Conselleria aquest dijous per expressar el seu rebuig a la mesura i al com s’ha pres.

El conseller ha explicat que hi ha informes previs del Consell Escolar on s’assegura que el període de vacances estival és massa llarg, així com d’altres informes d’experts en educació. Ha defensat que no s’afecta cap dret laboral dels mestres i que es garanteix la conciliació familiar “al 100%”.

Ha afirmat també que, a petició pròpia, explicarà la proposta davant del Consell Escolar el proper dilluns. En aquest sentit, ha assegurat que s’incorporarà qualsevol proposta de millora que pugui sorgir del debat. I és que ha asseverat que està i ha estat sempre a favor del diàleg però ha plantejat la impossibilitat que tothom estigui d’acord amb totes les mesures que es prenen. Cambray ha reiterat, que si hagués estat pels sindicats, les escoles no haguessin obert després del confinament.