Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023
Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023

Cambray nega que hagi “imposat” el nou calendari escolar: “No hem menystingut ningú. Decidim i després debatem”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha negat que el Govern hagi “imposat” l’avançament del calendari escolar al 5 de setembre. En resposta a preguntes del PSC-Units i la CUP, el conseller ha assegurat que el seu departament “no ha menystingut ningú” i ha argumentat que prendre la decisió és “compatible” amb dialogar després. “Decidim i després debatem. Tothom estem d’acord amb el què i ara el que hem de fer és debatre el com i incorporar propostes de millora”, ha afegit. Per la seva banda, la diputada del PSC-Units, Esther Niubó, i el diputat de la CUP Carles Riera han retret que el Govern no hagi dialogat abans amb la comunitat educativa.

Cambray ha defensat que la mesura no afecta els drets laborals dels treballadors perquè faran les mateixes hores de classe i aniran a l’escola els mateixos dies. Segons ha dit, ara s’ha de fer el debat per “ajustar” el com i ha considerat que “hi ha temps per fer-lo”.

Publicitat

A més, ha recordat que fa molts anys que hi ha debat sobre l’avançament del curs i que el Consell Escolar ha fet fins a 4 informes concloent que les vacances d’estiu són massa llargues per als alumnes. Així doncs, ha afirmat que es tracta d’una mesura bona per a l’alumnat ja que “escurça el temps de desconnexió”.

La diputada del PSC-Units, Esther Niubó, creu que la mesura podria ser positiva però ha lamentat que el Govern hagi pres la decisió “de manera unilateral” i exerceixi un model de governança “basat en la imposició”. En aquest sentit, ha demanat al conseller que “deixi d’improvisar”. “Deixi d’incendiar l’escola i prou de menyspreu”, ha conclòs.

En la mateixa línia, el diputat de la CUP Carles Riera ha alertat al conseller que potenciar l’educació pública no és possible “promovent l’enfrontament entre famílies i mestres”. I ha lamentat que el Govern “fa temps que no practica el diàleg ni la negociació”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió