Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Cambray es mostra convençut que es poden desconvocar les vagues educatives si els sindicats tenen voluntat de parlar

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, s’ha mostrat “del tot convençut” que es poden desconvocar els cinc dies de vaga anunciats pels sindicats si aquests tenen voluntat de parlar. Per això, els ha fet una crida a dialogar, tot i que els ha retret que no es presentessin en algunes de les convocatòries fetes fins ara. El conseller ha defensat que part de les reivindicacions que fan els representants dels treballadors ja s’estan aplicant o s’aplicaran a partir del curs vinent i ha posat com a exemple la baixada de ràtios o com s’aborda la sentència del 25% de castellà. “De les altres, parlem-ne, com sempre”, ha afegit. Ha assegurat que Educació defensa i pràctica el diàleg: “Que vinguin i s’asseguin”, ha insistit.

Per tot plegat, ha defensat que Educació ja està donant resposta a parts dels motius que els sindicats addueixen per anar a la vaga. Ha afegit però que s’ha de tenir en compte la “prioritat” a l’ordre de prendre decisions perquè donin resposta a millores laborals però també, “i sobretot”, a la millora de la qualitat de l’educació dels infants.

Publicitat

Entre d’altres, ha anunciat que totes les substitucions seran de mitja jornada i que deixaran de fer-se les cobertures de terços. Ha afirmat també que es treballa en l’estabilització de les plantilles, amb un pla que ha de permetre passar a menys d’un 10% d’interins el 2024.

Els sindicats van anunciar cinc dies de vaga com a conseqüència del xoc per el canvi en el calendari escolar però defensen que els motius van més enllà. Les dates concretes per aquestes jornades de vaga es concretaran pròximament.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió