Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Cambray anuncia que els docents de l’escola concertada es podran tornar a jubilar parcialment als 62 anys

ACN Cardona – El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat aquest divendres que els docents de l’escola concertada es podran tornar a jubilar parcialment als 62 anys. D’aquesta manera, els […]

Agències 04/03/2022

ACN Cardona – El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat aquest divendres que els docents de l’escola concertada es podran tornar a jubilar parcialment als 62 anys. D’aquesta manera, els professors recuperen una mesura que van perdre arran de les retallades. En relació a l’anunci dels sindicats de l’escola concertada de convocar una vaga pels dies 15 i 16 de març, el conseller ha dit que respecten el dret a vaga, “com no pot ser d’altra manera”, però aclareix que “en menys d’un any ja hem donat resposta a demandes històriques”. Sobre l’avançament del curs escolar, Cambray ha apuntat que “encara som a temps de millorar la proposta”: “Ara hem de consensuar amb tothom com acabem aterrant aquesta decisió pel proper curs”.

Els docents de l’escola concertada es podran tornar a prejubilar als 62 anys. Així ho ha avançat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, durant una visita a Cardona, on ha inaugurat el nou accés a l’escola Patrocini. Aquesta, ha dit, és una de les reclamacions històriques dels docents a les quals el departament ha donat resposta, tot i no aclarir si les jubilacions seran del 75% o del 50%. Aquesta és una mesura que fa temps que s’està treballant amb els sindicats i les patronals per assimilar les condicions amb els docents de l’escola pública, on els professors es jubilen als 60 anys, mentre que a la concertada ho fan als 65.

Cambray també s’ha referit a l’anunci que han fet aquest divendres els sindicats més representatius de l’escola concertada de convocar una vaga pels dies 15 i 16 de març per reclamar, entre d’altres, la retirada de l’ordre del calendari escolar i del decret de currículum de l’educació bàsica. El conseller ha dit que respecta el dret a vaga, però defensa que “en menys d’un any hem donat resposta a demandes històriques, tant a la pública com a la concertada”.

Entre altres coses, Cambray ha dit que des de la conselleria han dut a terme mesures com ara la reducció de ràtios a les aules, l’eliminació dels concerts a les escoles que segreguen per sexe o més recursos econòmics pels infants vulnerables. També ha posat de relleu que l’any 2018 es va començar amb un 34% d’interins i, per contra, s’acabarà el 2024 “amb menys d’un 10% d’interins als centres”.

Pel que fa a l’avançament del calendari escolar i les negociacions amb els sindicats, Cambray ha apuntat que es “debat i consensua tot”, però ha deixat clar que aquesta qüestió “fa anys que es debat i hi ha quatre informes del Consell Escolar de Catalunya que diuen que les vacances són molt llargues i s’han d’escurçar”. També ha recordat que en l’últim Consell Escolar “es va decidir per unanimitat que aquesta era una bona mesura per a l’alumnat”. “Ara hem de veure com acabem aterrant aquesta decisió per al proper curs. Encara hi som a temps de millorar la proposta”, ha apuntat.

<strong>320.000 euros per millorar l’accés a l’Escola Patrocini</strong>

La visita del conseller Gonzàlez-Cambray ha coincidit amb la inauguració del nou accés de l’Escola Patrocini després d’unes obres que han suposat una inversió d’uns 320.000 euros. La històrica entrada per unes escales empinades de la plaça Maragall han donat pas a una rampa molt més accessible per tothom amb escales pel carrer Ramon Puig i Molins. Les obres també han suposat l’obertura del centre escolar cap al barri que l’acull.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha acompanyat Gonzàlez-Cambray durant la visita. Els dos han estat rebuts per l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i tot l’equip directiu del centre.