Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Calzón celebra el debat de l’alliberament de patents i afirma que per al govern estatal les vacunes són un “bé públic”

ACN Madrid.-La secretària d’Estat de Sanitat, Sílvia Calzón, ha celebrat el debat sobre l’alliberament de patents de les vacunes contra la covid-19 que s’ha generat pel canvi de postura dels […]

Avatar
Agències 06/05/2021

ACN Madrid.-La secretària d’Estat de Sanitat, Sílvia Calzón, ha celebrat el debat sobre l’alliberament de patents de les vacunes contra la covid-19 que s’ha generat pel canvi de postura dels EUA, primer, i de la Unió Europea, després, sobre la qüestió, que ara no recel·len d’una supressió temporal dels drets de propietat industrial. En la roda de premsa habitual dels dijous per analitzar la pandèmia, Calzón ha destacat la “presa de consciència de cada cop més països” sobre la necessitat de sortir de la pandèmia “de manera global”. “Si l’eina és la vacuna, cal ajudar perquè arribi arreu. No en sortirem si no en sortim tots junts”, ha subratllat. També ha indicat que per al govern estatal, les vacunes són un “bé públic”.

De la seva banda, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha considerat que no calen “línies vermelles comunes” a les Comunitats Autònomes després de l’estat d’alarma.En aquest sentit ha indicat que, malgrat que els indicadors de totes les Comunitats van a la baixa, les situacions poden ser molt diverses, amb algunes per sota dels 50 infectats per 100.000 habitants i d’altres per sobre dels 400. Per això ha considerat més adequat que cada Comunitat adapti les mesures restrictives que té disponibles a la seva situació concreta.També ha considerat que l’avenç de les vacunacions fa preveure que el final de l’estat d’alarma ha de tenir un impacte moderat en la corba de la pandèmia.Simón també ha afirmat que el pic d’ingressats a les UCI de la quarta onada s’ha superat en l’àmbit estatal, però ha matisat que es tracta d’una mitjana i que, per tant, en alguns territoris encara pot no haver arribat.